ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Σκωτία: Βίκινγκς παρελαύνουν και βάζουν φωτιά σε πλοίο για να δοξάσουν την τιμή των προγόνων τους

Σκωτία: Βίκινγκς παρελαύνουν και βάζουν φωτιά σε πλοίο για να δοξάσουν την τιμή των προγόνων τους

Βίκινγκς κλέβουν τις εντυπώσεις στη Σκωτία, όταν πυρπολούν πλοίο για να δοξάσουν την τιμή των προγόνων τους. Αυτό το υπερθέαμα γίνεται στα πλαίσια του ετήσιου φεστιβάλ «Up Helly Aa».

Κραδαίνοντας πυρσούς, εκατοντάδες Βίκινγκς έκαναν χθες παρέλαση στους δρόμους του Λέρβικ στα νησιά Σέτλαντ της Σκωτίας, στο ετήσιο φεστιβάλ «Up Helly Aa».

Οι άνδρες που συμμετέχουν φορούν παραδοσιακές στολές σ’ ένα θέαμα που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Τα πλήθη συρρέουν για να παρακολουθήσουν τους μεγαλόσωμους άνδρες με τα φτερωτά κράνη, τις προβιές, τα τσεκούρια και τις ασπίδες να βάζουν φωτιά σε ρεπλίκα πλοίων των προγόνων τους.

Το φεστιβάλ της…πυρκαγιάς πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο μακρινό νησί της Σκωτίας την τελευταία Τρίτη του Ιανουαρίου. Αποτελεί μέρος μιας παράδοσης που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Η γιορτή διαρκεί ένα 24ωρο με το οινόπνευμα να ρέει άφθονο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.