Δέκατη πέμπτη ημέρα κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία

Δέκατη πέμπτη ημέρα κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία

Πολλοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στη λεωφόρο των Ηλυσίων στο Παρίσι στο πλαίσιο της 15ης κινητοποίησης του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», μεταδίδει ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στο κέντρο του Παρισιού πριν από τις 11:00 π.μ. (12:00 ώρα Ελλάδας). Το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 12:30 (τοπική ώρα) με τους ακτιβιστές να τραγουδούν τη Μασσαλιώτιδα, τον γαλλικό εθνικό ύμνο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθούν πέντε διαδηλώσεις στο Παρίσι, οι τρεις υπό τη μορφή συγκεντρώσεων.

Οι δύο πορείες, που έχουν ονομαστεί στο Facebook «Κίτρινο τσουνάμι» και «Όλοι στη λεωφόρο των Ηλυσίων, δεν φοβόμαστε τίποτα», θα αναχωρούσαν το μεσημέρι, η μία από αυτές από την Αψίδα του Θριάμβου. «Μια πορεία στις καλές συνοικίες», αναμενόταν να κατέβει τη λεωφόρο Ηλυσίων και να κάνει μια στάση μπροστά στην έδρα της Medef, της μεγαλύτερης γαλλικής εργοδοτικής οργάνωσης.

Η αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου και τη λεωφόρο των Ηλυσίων. Η κυκλοφορία στη λεωφόρο των Ηλυσίων έχει διακοπεί.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, κυρίως στο Κλερμόν-Φεράν όπου αναμένονται 3.000 άτομα. Σε όλη την πόλη έχουν τοποθετηθεί οδοφράγματα από τον φόβο μιας επανάληψης των σκηνών βανδαλισμού που είχαν σημειωθεί σε προηγούμενες συγκεντρώσεις.

Στις 17 Νοεμβρίου, κατά την έναρξη του κινήματος των κίτρινων γιλέκων, 282.000 άτομα συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Όμως το περασμένο Σάββατο, οι διαδηλωτές ήταν μόλις 41.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα οποία αμφισβητούνται από τους διαδηλωτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχεδόν 4.000 άνθρωποι είχαν ανακοινώσει μέχρι χθες βράδυ την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις στο Παρίσι και περισσότεροι από 18.000 δήλωσαν «ενδιαφερόμενοι». Το περασμένο Σάββατο, 5.000 «κίτρινα γιλέκα» είχαν διαδηλώσει στην πρωτεύουσα σύμφωνα με τις αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.