ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τουρκία: Σεμινάριο της ΜΙΤ σε ακαδημαϊκούς για ζητήματα εθνικής ασφάλειας

Τουρκία: Σεμινάριο της ΜΙΤ σε ακαδημαϊκούς για ζητήματα εθνικής ασφάλειας

Η τουρκική ΜΙΤ διοργάνωσε σεμινάριο με σκοπό την ενημέρωση των ακαδημαϊκών για εθνικά θέματα.

Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ), Χακάν Φιντάν, διοργάνωσε σεμινάριο και ενημέρωσε ο ίδιος από του βήματος τις διοικήσεις των πανεπιστημίων της Τουρκίας αλλά και άλλους ακαδημαϊκούς, για τις εξελίξεις στον περίγυρο της Τουρκίας.

Το σεμινάριο, που είχε τίτλο «Αξιολόγηση της Κατάστασης σε Θέματα Περιφερειακής Ασφάλειας», παρακολούθησαν ο νομάρχης της Άγκυρας, Vasip Şahin, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Εκπαίδευσης (YÖK) Yekta Saraç, όλα τα μέλη του Συμβουλίου καθώς και όλοι οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων της Τουρκίας.

Επί πλέον συμμετείχαν ακαδημαϊκοί και διδάσκοντες σε όλα τα πανεπιστήμια της Τουρκίας στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων και της Πολιτικής Επιστήμης.

Μεταξύ άλλων ο Φιντάν είπε:

«Η Τουρκία, που βρίσκεται στο κέντρο μιας περιοχής με έντονη κινητικότητα, πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ενσυνείδητα πολιτικές απειλές καθώς και απειλές που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια, την οικονομία και τον κυβερνοπόλεμο. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να παρακολουθούμε και να αναλύουμε σωστά τις περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις και ισορροπίες, και να κάνουμε προβλέψεις σε στρατηγικό επίπεδο, για το πώς θα διαμορφωθούν οι καταστάσεις μελλοντικά».

Συνεχίζοντας ο Φιντάν είπε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ΜΙΤ παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στον εγγύς και τον μεμακρυσμένο γεωγραφικό χώρο, αξιολογεί τις απειλές, τις προθέσεις και τις κινήσεις των διεθνών παικτών και την επίδραση που έχουν όλα αυτά στην Τουρκία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.