ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Λαβρόφ: «Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ μία διμερή συμφωνία για τη Βενεζουέλα»

Λαβρόφ: «Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ μία διμερή συμφωνία για τη Βενεζουέλα»

Σεργκέι Λαβρόφ και Μάικ Πομπέο είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα και στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η Βενεζουέλα. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε μετά το πέρας των συνομιλιών πως η χώρα του είναι έτοιμη να μπει σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας για την εκτόνωση της κρίσης στη Βενεζουέλα.

Όλα αυτά λίγες ώρες πριν την επιστροφή του ηγέτη της βενεζουελανής αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, η παρουσία του οποίου θα οξύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, με τον οποίο συζήτησαν το «καυτό» θέμα της Βενεζουέλας. Ο Ρώσος διπλωμάτης επεσήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι πολιτικές δυνάμεις στη Βενεζουέλα θα πρέπει να κινούνται εντός του πλαισίου των κανόνων που έχει θεσπίσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Λαβρόφ, πάντως, άφησε σαφείς αιχμές εναντίον της Ουάσιγκτον για την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της Βενεζουέλας, λέγοντας πως «η υποκίνηση και η καταστροφική επιρροή από εξωτερικούς παράγοντες με πρόσχημα την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατική διαδικασία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός από το ζήτημα της Βενεζουέλας, οι δύο διπλωμάτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις τόσο για το θέμα της Συρίας, όσο και για το Αφγανιστάν, αλλά και την κορεατική χερσόνησο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.