ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Βέμπερ: «Αν γίνω πρόεδρος της Κομισιόν θα τερματιστούν οι ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία»

Βέμπερ: «Αν γίνω πρόεδρος της Κομισιόν θα τερματιστούν οι ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία»

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ τόνισε σήμερα πως αν εκλεγεί θα τερματίσει τις συνομιλίες της Τουρκίας με τις Βρυξέλλες για την ένταξη της γείτονος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ας το κάνουμε σαφές», είπε ο Βέμπερ, μιλώντας σε Γερμανούς συντηρητικούς στη Βαυαρία.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι εάν γίνει πρόεδρος της Κομισιόν μετά τις ερχόμενες ευρωεκλογές, θα βάλει τέλος στις ενταξιακές συνομιλίες.

«Όλοι θέλουν καλές σχέσεις με την Τουρκία, όλοι θέλουν να συνεργαστούμε στενά. Όμως, αν γίνω πρόεδρος της Επιτροπής, θα δώσω οδηγίες στα γραφεία στις Βρυξέλλες να τερματίσουν τις συνομιλίες με την Τουρκία για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε καταχειροκροτούμενος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και η Τουρκία λέει ότι η ένταξη στην ΕΕ παραμένει στρατηγικός στόχος, οι ενταξιακές συνομιλίες, που ξεκίνησαν το 2004, βρίσκονται σε τέλμα εδώ και χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.