
Την περασμένη Δευτέρα, ο Καρ καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και τριών μηνών, για την επίθεση στη Μπέθανι καθώς και για μία ακόμη επίθεση σε άλλη πρώην σύντροφό του.
Η 24χρονη Μπέθανι λέει ότι αποφάσισε να μιλήσει δημοσίως για τη βία, ώστε να ενθαρρύνει και άλλους που βρίσκονται μέσα σε βίαιες σχέσεις να αναζητήσουν βοήθεια. «Βγείτε έξω, μιλήστε, μην καταπιέζεστε από αυτούς τους ανθρώπους. Ανήκουν στην φυλακή και δεν τους αξίζει να είναι εδώ», δηλώνει η ίδια. H Μπέθανι και ο Στέφαν ήταν μαζί για εφτά μήνες και όπως λέει η κοπέλα, δεν υπήρχαν μέχρι τότε προειδοποιητικά σημάδια για τον βίαιο χαρακτήρα του συντρόφου της. «Ήταν γοητευτικός και τόσο ευγενικός». Ένα βράδυ όμως, ο Στέφαν παραδέχτηκε στην Μπέθανι ότι την είχε απατήσει και τότε ήταν που ξεκίνησε και το βασανιστήριο.
Στις 5 Μαΐου, ένας παρατεταμένος καβγάς κατέληξε σε μία σειρά επιθέσεων προς την Μπέθανι, που καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας στο σπίτι του δράστη. «Κλείδωσε την πόρτα, πήρε το κινητό μου, θα με έπνιγε, θα με στραγγάλιζε», λέει η 24χρονη.

«Αυτό συνεχίστηκε για ώρες μέχρι που τελικά πήρε μια έτοιμη θηλιά από ένα συρτάρι και με κρέμασε από την πόρτα για τρία λεπτά». Τελικά ο θύτης της την άφησε να πέσει στο πάτωμα κι εκείνη άρχισε να ξερνά.
Η Μπέθανι κατάφερε να πείσει τον Καρ να την πάει στο νοσοκομείο – ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε. Καθ’ οδόν της είπε ότι θα την πνίξει σε μια δεξαμενή. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο μετά από κλήση κάποιου γείτονα. Είχαν δει τον Καρ να απειλεί με ένα μαχαίρι την 24χρονη, ακουμπώντας την κουζινομάχαιρο στο λαιμό της. «Τηλεφώνησαν ξανά στην αστυνομία όταν τον είδαν να με βάζει στο βαν. Αν δεν είχαν ειδοποιήσει, δεν θα ήμουν εδώ σήμερα». Στο δικαστήριο ο Καρ παραδέχθηκε την ενοχή του για τέσσερις κατηγορίες επιθέσεων και μία απόπειρα. Δύο από τις κατηγορίες αφορούσαν προηγούμενη σύντροφο του. «Νόμιζα ότι θα ένιωθα αμέσως καλύτερα αλλά αυτό δεν συνέβη» λέει η Μπέθανι. Αργότερα όμως ήρθε η ανακούφιση. Ο Καρ για 11 χρόνια στη φυλακή. «Ένα μεγάλος βάρος είχε φύγει από πάνω μου». 
Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της Μεγάλης Βρετανίας, μόνο πέρυσι, δύο εκατομμύρια ενήλικες ηλικίας 16 έως 59 ετών υπέστησαν οικογενειακή βία. Τα 1,3 εκατομμύρια εξ αυτών, ήταν γυναίκες.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.