
Σκηνές άνευ προηγουμένου, έλαβαν χώρα στο Κοινοβούλιο της Βοσνίας έπειτα από μια έντονη συζήτηση σχετικά με τις σχέσεις της χώρας με το ΝΑΤΟ.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας, Ντάγκαν Λούκατς είχε έντονο διάλογο με τον βουλευτής της αντιπολίτευσης, Ντράσκο Στανιβούκοβιτς. Ο υπουργός είπε στον βουλευτή ότι δεν είναι σωστό να έχουν σημαίες του ΝΑΤΟ μέσα στο Κοινοβούλιο.
«Οταν πέταγαν πάνω από το κεφάλι μου αεροπλάνα του ΝΑΤΟ. Κοίταγα να μην πέσουν βόμβες στο κεφάλι μου. Δεν μπορείς λοιπόν να φέρνεις τέτοιες σημαίες εδώ μέσα. Ήσουν μικρός τότε, αλλά πρέπει να μάθεις κάποια πράγματα, αλλιώς θα τελειώσεις όπως και οι σημαίες», είπε ο Λούκατς σε έντονο ύφος.
Ο Στανιβούκοβιτς πλησίασε το βήμα που μιλούσε ο Λούκατς, με τον υπουργό Εσωτερικών να αντιδρά έντονα πετώντας του αρχικά χαρτάκια ενώ στη συνέχεια τον αποκάλεσε πίθηκο και τον χαστούκισε. Η συνεδρίαση διακόπηκε προσωρινά και η αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση του Λούκατς.
Σημειώνεται ότι στο Κοινοβούλιο της Βοσνίας, οι Κροάτες και οι Βόσνιοι βουλευτές τάσσονται υπέρ των σχέσεων με το ΝΑΤΟ ενώ οι Σέρβοι δηλώνουν αντίθετοι.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.