ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Περού: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη φορτηγού

Περού: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη φορτηγού

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 ακόμη τραυματίστηκαν – ανάμεσά τους παιδιά – από έκρηξη ενός φορτηγού που μετέφερε αέριο τυλίγοντας στις φλόγες σπίτια σε συνοικία της περουβιανής πρωτεύουσας Λίμα, σε ένα δυστύχημα που ο πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα χαρακτήρισε «τραγωδία».

Το δυστύχημα συνέβη σήμερα στις 07:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας), όταν ένας σωλήνας ενός φορτηγού βυτιοφόρου μεταφοράς αερίου αποκόπηκε από το όχημα όταν αυτό πέρασε από ένα σαμαράκι δρόμου, προκαλώντας διαρροή αερίου και έπειτα ισχυρή έκρηξη.

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα σε γειτονικά σπίτια στη δημοφιλή περιοχή Βίγια Ελ Σαλβαδόρ, στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας. Για την αντιμετώπιση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν δώδεκα πυροσβεστικά οχήματα.

«Τουλάχιστον 14 σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά την έκρηξη ενός φορτηγού βυτιοφόρου που μεταφέρει φυσικό αέριο» δήλωσε ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων Αλφόνσο Πανίζο σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Εκτός από τον οδηγό του φορτηγού, που πέθανε ακαριαία, ένα εννιάχρονο κορίτσι υπέκαψε στα τραύματά της. Τουλάχιστον 11 παιδιά διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία με σοβαρά εγκαύματα, τόνισαν οι αρχές.

Η υπουργός Υγείας Ελίζαμπεθ Χινοστρόσα δήλωσε πως παραπάνω από τα μισά θύματα βρίσκονται σε «πολύ κρίσιμη» κατάσταση, με εγκαύματα που καλύπτουν πάνω από το 80% της επιφάνειας του σώματος τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με δεδομένο το μέγεθος των συνεπειών, μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε αυτό μια τραγωδία», είπε ο πρόεδρος Βισκάρα σε δημοσιογράφους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.