ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορονοϊός: «Αγώνας δρόμου» για την Κίνα – Χτίζει ειδικό νοσοκομείο

Κορονοϊός: «Αγώνας δρόμου» για την Κίνα – Χτίζει ειδικό νοσοκομείο

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι αρχές της Κίνας προκειμένου να καταφέρουν να περιορίσουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού που ξεκίνησε από το Γουχάν της Κίνας.

Η Κίνα ξεκίνησε να κατασκευάζει ένα νέο νοσοκομείο το οποίο θα είναι έτοιμο μέσα σε 10 ημέρες προκειμένου να νοσηλευτούν όσοι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Το νέο νοσοκομείο θα κατασκευαστεί στην πόλη Γουχάν, απ΄ όπου ξεκίνησε ο ιός, και αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου.

Θα έχει χωρητικότητα 1.000 κλινών και έκταση 25.000 τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, Xinhua το οποίο αναφέρει πως αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα με τις κλίνες στα υπάρχοντα νοσοκομεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία

  • Ο κορονοϊός έχει προσβάλει 883 άτομα ενώ 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα.
  • Το μέχρι πριν λίγο καιρό άγνωστο στέλεχος του ιού εκτιμάται ότι εμφανίστηκε στα τέλη του περασμένου έτους από λαθρεμπόριο άγριων ζώων στη Γουχάν.
  • Στην Ταϊλάνδη καταγράφονται τέσσερα κρούσματα, στη Σιγκαπούρη τρια, στην Ιαπωνία, στο Βιετνάμ και στη Νότια Κορέα δύο, και ένα σε Ταϊβάν και Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι ο ιός συνιστούσε επείγουσα κατάσταση για την Κίνα, δεν αποτελούσε ακόμη παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία.
  • Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή.
  • Η Κίνα εκτιμά ότι ο ιός μεταλλάσσεται και μπορεί να μεταδοθεί μέσω από άνθρωπο σε άνθρωπο.
  • Τρεις ερευνητικές ομάδες θα αρχίσουν να εργάζονται για την ανάπτυξη εμβολίων, σύμφωνα με Συνασπισμός Καινοτομιών Επιδημικής Ετοιμότητας. Το σχέδιο είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένα πιθανό εμβόλιο στο στάδιο της κλινικής δοκιμής μέχρι τον Ιούνιο.
  • Προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι ο ιός μεταδόθηκε στους ανθρώπους από φίδια, αλλά ο ιατρικός σύμβουλος της κυβέρνησης της Κίνας εκτιμά ως πιθανή πηγή προέλευσης τους ασβούς και τους αρουραίους.
  • Το Πεκίνο απαγόρευσε την πρόσβαση στους τουρίστες στην Απαγορευμένη Πόλη και ακύρωσε τις μεγάλες συγκεντρώσεις.
  • Τα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο ενίσχυσαν τον έλεγχο των επιβατών που ταξιδεύουν από την Κίνα.
  • Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι ο νέος ιός δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο το σύνδρομο SARS του 2002 που κόστισε τη ζωή σε σχεδόν 800 άτομα και το MERS το 2012 που άφησε περίπου 700 νεκρούς.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.