ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ουαλία: Κατσίκες εκμεταλλεύτηκαν την καραντίνα και «κατέλαβαν» τους δρόμους μια «πόλης-φάντασμα» (φώτο)

Ουαλία: Κατσίκες εκμεταλλεύτηκαν την καραντίνα και «κατέλαβαν» τους δρόμους μια «πόλης-φάντασμα» (φώτο)

Μια πόλη-φάντασμα της Ουαλία, απέκτησε χρώμα και ζωή. Ο λόγος είναι ότι κατσίκες Κασμίρ «εισέβαλαν» στην πόλη, οι κατσίκες εκμεταλλεύτηκαν την καραντίνα, που υπάρχει λόγω κορωνοϊού.

Τα ζώα, που υπό φυσιολογικές συνθήκες περιφέρονται ελεύθερα σε ένα γειτονικό απόκρημνο ακρωτήριο που βλέπει στην Ιρλανδική Θάλασσα, αντ’ αυτού βρέθηκαν στο Λάντουντνο, όπου περιπλανιούνται στους δρόμους της πόλης εδώ και 3 ημέρες, τρώγοντας χλόη και λουλούδια από τους κήπους των σπιτιών.

Όπως και σε άλλες χώρες, που έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιβάλει αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, μεταξύ αυτών το κλείσιμο σχολείων και καταστημάτων, και οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους. Με τους δρόμους του Λάντουντνο αφύσικα ήσυχους, οι κατσίκες είναι ελεύθερες να κυκλοφορούν ανενόχλητες.

Η δημοτική σύμβουλος Κάρολ Μάρουμπι είπε ότι οι κατσίκες δεν έρχονται συνήθως στην πόλη, εκτός κι αν επικρατεί κακοκαιρία, όμως, σε αυτήν την περίπτωση πιθανόν συνειδητοποίησαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, καθώς κυκλοφορούν ελάχιστοι άνθρωποι.

«Νομίζω ότι νιώθουν μοναξιά και κατέβηκαν στην πόλη για να ρίξουν μια ματιά», είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Ρόιτερς. Σύμφωνα με την ίδια, το κοπάδι των περίπου 150 κατσικών αποτελεί διάσημη τοπική ατραξιόν και δεν πειράζει τους περισσότερους κατοίκους που οι κατσίκες τρώνε από τους κήπους τους.

«Είμαι μεγάλη θαυμάστρια», επισήμανε. «Τις αγαπώ, διότι έχουν χαρακτήρα».

Με εκατομμύρια ανθρώπους να μένουν στα σπίτια τους και να μοιράζονται χιουμοριστικά στιγμιότυπα στο διαδίκτυο για να απαλύνουν το άγχος της καραντίνας, οι φωτογραφίες και τα βίντεο με τις κατσίκες να περιφέρονται στους δρόμους έγιναν viral.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.