Ρωσία: Δημοψήφισμα για την προσάρτηση της ουκρανικής Ντονμπάς

Ρωσία: Δημοψήφισμα για την προσάρτηση της ουκρανικής Ντονμπάς

Αν και το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει ακόμη την είδηση, θεωρείται δεδομένο πως η Ντονμπάς θα προσαρτιστεί στη Ρωσία μέχρι το τέλος του έτους, με την Μόσχα να ετοιμάζει δημοψήφισμα.

Τα τελευταία χρόνια, ο πόλεμος μεταξύ της Ουκρανίας και της αυτόνομης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λούγκανσκ έχει μετατραπεί σε μια τεταμένη ρουτίνα. Η καθημερινή κλιμάκωση λόγω των επιθέσεων ελεύθερων σκοπευτών, συγκρούσεων μεταξύ περιπολιών, επιδρομές μικρής κλίμακας, και ενέδρες με χρήση αντιαρματικών πυραύλων, κάνουν την κατάσταση «εύφλεκτη».

Ο πρώτος πρωθυπουργός της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DNR), Αλεξάντρ Μποροντάι, ανακοίνωσε την ένταξη των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Ο Μποροντάι τόνισε ότι de facto, η Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία) βρίσκεται ήδη υπό την κυριαρχία της Ρωσίας, μένει μόνο να επανέλθουν οι θεσμοί σε κανονική λειτουργία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαι βέβαιος ότι σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα οι δημοκρατίες του Ντονάτσκ που εκ των πραγμάτων είναι ήδη μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα γίνουν και de jure», δήλωσε ο Αλεξάντρ Μποροντάι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ρωσικού κόμματος “Πατρίδα”/ Родина, στην Αγία Πετρούπολη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.