ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σκωτία: Ο απίστευτος νόμος περί χρήσης της τουαλέτας του σπιτιού από περαστικούς

Σκωτία: Ο απίστευτος νόμος περί χρήσης της τουαλέτας του σπιτιού από περαστικούς

Ένας νόμος λέει ότι αν κάποιος περαστικός χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού σου και θέλει επειγόντως να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα σου, είσαι υποχρεωμένος να του το επιτρέψεις.

Για πολλούς, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει 100% έτσι όπως ακριβώς ακούγεται, με κάποιους από αυτούς να υποστηρίζουν πώς πρόκειται για μύθο, ο οποίος δημιουργήθηκε για να ενισχύσει το αίσθημα της φιλοξενίας των κατοίκων της χώρας προς τους επισκέπτες τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Νομική Επιτροπή της χώρας δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, με τους νομοθέτες να επισημαίνουν ότι όλη αυτή η ιστορία έχει αναπτυχθεί γύρω ένα τοπικό έθιμο με σκοπό την επισήμανση της έντονης αίσθησης φιλοξενίας των Σκωτσέζων.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι αυτός ο «νόμος» ήταν κάτι παραπάνω από παράδοση ή ένα ευγενικό έθιμο, καθώς το πέρασμα από την περιουσία κάποιου ξένου κάποτε ήταν νόμιμο στη Σκωτία, λόγω ενός νόμου που επέτρεπε την ελεύθερη διέλευση από την γη του άλλου. Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες το συγκεκριμένο έθιμο να γεννήθηκε από τη συγκεκριμένη ελευθερία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρχικά, ο νόμος επέτρεπε στους ανθρώπους να διασχίζουν μεγάλες περιοχές γης που ανήκαν σε γειτονικές φυλές -μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για την παλαιότητα της εποχής του συγκεκριμένου νόμου- κάτι που σήμερα ισχύει για τους πεζοπόρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.