
Ολοταχώς προς παράταση του lockdown οδεύει η Γερμανία, σύμφωνα με τις εισηγήσεις του Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, προέδρου του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου.
Πιο συγκεκριμένα κάνει έκκληση για αυστηρό περιορισμό των συναντήσεων τα Χριστούγεννα ώστε να μπορέσουμε να συναντήσουμε τον επόμενο χρόνο τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας.
«Εάν όλοι τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα προστασίας, θα επιτυγχάναμε τον στόχο (του τερματισμού του lockdown) το νωρίτερο έως τις 20 Ιανουαρίου . Σίγουρα (όμως) αυτό θα γίνει αργότερα. Ο σημερινός υψηλός αριθμός μολύνσεων θα οδηγήσει σε σημαντικά υψηλότερο αριθμό θανάτων σε τέσσερις έως πέντε εβδομάδες. Γι’ αυτό και θα πρέπει να παρατείνουμε το lockdown πέραν του Ιανουαρίου», είπε σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Passauer Neue Presse» ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου .
Ο Mοντγκόμερι έκανε όμως λόγο και για χαμηλότερο από τον ισχύοντα σήμερα αριθμό κρουσμάτων ο οποίος όταν επιτευχθεί, μπορεί να δώσει τέλος στο σκληρό lockdown. «Μέχρι στιγμής, η τιμή-στόχος είναι 50 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες. Καλύτερα θα ήταν μόνο 35 ανά 100.000», είπε.
Κάλεσε επίσης τους πολίτες να είναι συγκρατημένοι με τις οικογενειακές επισκέψεις αυτά τα Χριστούγεννα. «Ίσως είναι καλύτερο να προστατέψουμε τη γιαγιά και τον παππού χωρίς να τους συναντήσουμε. Τότε θα έχουμε την καλύτερη εγγύηση ότι θα μπορέσουμε να τους συναντήσουμε τον επόμενο χρόνο», όπως τόνισε.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.