ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αρμενία: Άνδρας έσκαψε σπηλιά 280 τετραγωνικών μέτρων… με καλέμι και σφυρί (βίντεο)

Αρμενία: Άνδρας έσκαψε σπηλιά 280 τετραγωνικών μέτρων… με καλέμι και σφυρί (βίντεο)

Ο Λεβόν Αρακελιάν από την Αρμενία, πέρασε 23 χρόνια σκάβοντας μια σπηλιά 280 τετραγωνικών μέτρων μόνο με ένα καλέμι και ένα σφυρί.

Ο άντρας ξεκίνησε το σκάψιμο πίσω στα 1985 για να ανοίξει ένα πηγάδι για να αποθηκεύει τις πατάτες. Όμως αποφάσισε να συνεχίσει.

Η πίστη του στον Θεό μετέτρεψε την ενασχόληση σε πάθος και σύντομα ο άντρας έφτασε να σκάβει για 18 ώρες κάθε μέρα, μετατρέποντας την ανασκαφή στη μοναδική του ενασχόληση.

Για τα επόμενα χρόνια η γυναίκα του αναγκάστηκε να αναλάβει ολοκληρωτικά την ανατροφή των τεσσάρων παιδιών τους και την εξοικονόμηση των προς το ζην.

Αποτέλεσμα της υπεράνθρωπη προσπάθειας των 23 χρόνων του άντρα από το μικρό χωριό Αρίντζ κοντά στο Γερεβάν της Αρμενίας ήταν μια «κατακόμβη» 280 τετραγωνικών μέτρων και βάθους 21 μέτρων, αντίστοιχη ενός σύγχρονου 7όροφου κτιρίου.

Μάλιστα, τα τοιχώματα της σε πολλά σημεία είναι διακοσμημένα με μορφές, κίονες, σταυρούς και χριστιανικές τεχνοτροπίες.

Ο Λεβόν πέθανε το 2008 σε ηλικία 67 ετών. Ωστόσο, το αριστούργημα της ζωής του παραμένει ανοιχτό στο κοινό ως μουσείο, συγκεντρώνοντας πολλούς τουρίστες μέχρι και σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.