Ολλανδία: Άνδρας έφτιαξε προτομή της Νεφερτίτης με… 60.000 μέλισσες (βίντεο)

Ολλανδία: Άνδρας έφτιαξε προτομή της Νεφερτίτης με… 60.000 μέλισσες (βίντεο)

Ο Tomáš Libertíny από τη Σλοβακία, ζει και εργάζεται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και δημιουργεί τέχνη για να εξερευνήσει την ομορφιά και τη νοημοσύνη της φύσης.

Οι μέλισσες είναι καταπληκτικά έντομα για διάφορους λόγους: παράγουν μέλι, συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στη βιοποικιλότητα και σύμφωνα με μερικά άτομα, ολόκληρες οικονομίες στηρίζονται πάνω τους.

Τώρα, όμως, όπως φαίνεται οι μελισσούλες έχουν και ένα κρυφό ταλέντο! Είναι και καλλιτέχνες καθώς βοήθησαν στην τελευταία δημιουργία του Tomáš Libertíny, στην προτομή της Νεφερτίτη. Οι μέλισσες έκαναν την δουλειά τους δημιουργώντας μια κηρήθρα.

Ο Tomáš Libertíny του Studio Libertiny, είναι ένας Σλοβάκος καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και δημιουργεί τέχνη για να εξερευνήσει την ομορφιά και τη νοημοσύνη της φύσης, εξετάζοντας τα υπαρξιακά ερωτήματα του ανθρώπινου νου, μελετώντας τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης.

Τα τελευταία 2 χρόνια, ο Libertíny εργάζεται σε ένα από τα τελευταία του έργα-μια προτομή της Βασίλισσας Νεφερτίτης της Αιγύπτου που ονόμασε «Αιωνιότητα».

Ωστόσο, αντί να ακολουθήσει τα παραδοσιακά υλικά για γλυπτική, όπως πηλό ή μέταλλο, επέλεξε το κερί μέλισσας. Τι ακριβώς έκανε; Χρησιμοποίησε 60.000 μέλισσες για να τον βοηθήσουν στην δημιουργία του.

Σχεδίασε και δημιούργησε ένα τρισδιάστατο πλαίσιο μιας προτομής της Νεφερτίτης και στην συνέχεια χρησιμοποίησε μερικές μέλισσες για να αρχίσει να κατασκευάζει μια κηρήθρα γύρω από αυτό. Το πλαίσιο σχεδιάστηκε ειδικά με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει δομική ακεραιότητα.

Η δημιουργία ήταν σε εξέλιξη προτού εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Kunsthal στο Ρότερνταμ το καλοκαίρι του 2019. Μέρος του δημιουργήθηκε με την παρουσία κόσμου που είδαν τις μέλισσες να κάνουν το θαύμα τους. Μέχρι το τέλος του 2020, η προτομή τελείωσε και παρουσιάστηκε στη γκαλερί «Rademakers» στο Άμστερνταμ.

https://www.instagram.com/p/BzaRTyYFBl9

https://www.instagram.com/p/BxKXmQBFWqb/?utm_source=ig_embed

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.