ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Χαϊδεύει» τα αυτιά της Κίνας ο ΠΟΥ: «Είναι νωρίς για να καταλήξουμε από που προήλθε ο κορωνοϊός»

«Χαϊδεύει» τα αυτιά της Κίνας ο ΠΟΥ: «Είναι νωρίς για να καταλήξουμε από που προήλθε ο κορωνοϊός»

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάικ Ράιαν υποστήριξε ότι είναι «πολύ νωρίς» για να καταλήξει ο οργανισμός στο συμπέρασμα εάν ο κορωνοϊό προέρχεται από την Κίνα.

Στις 14 Ιανουαρίου, η διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ έφτασε στην κινεζική πόλη Γουχάν για να μελετήσει την προέλευση της πανδημίας. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, οι εμπειρογνώμονες έπρεπε να υποβληθούν σε απομόνωση για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους και να επικοινωνήσουν με Κινέζους επιστήμονες μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Είναι σίγουρα πολύ νωρίς για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα από πού ακριβώς ξεκίνησε αυτός ο ιός, είτε εντός είτε εκτός της Κίνας» δήλωσε ο Ράιαν.

Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ πρόσθεσε ότι εμπειρογνώμονες του οργανισμού ήταν στη Γουχάν και εργάζονταν με Κινέζους επιστήμονες.

«Έχουν μια καλή εμπειρία από τη συνεργασία με τους Κινέζους συναδέλφους μας. Εργαζόμαστε μέσω των δεδομένων. Τα δεδομένα θα μας οδηγήσουν στην επόμενη φάση, όπου πρέπει να προχωρήσουμε δίπλα για να δούμε την προέλευση αυτού του ιού» δήλωσε ο Ράιαν . .

Ο κορωνοϊός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην ανατολική πόλη Γουχάν της Κίνας στα τέλη Δεκεμβρίου, με αρχικές αναφορές να συνδέουν τις πρώτες περιπτώσεις με μια τοπική αγορά ψαριών.

https://www.vimeo.com/500876670

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ΠΟΥ έστειλε ήδη αποστολές στην Κίνα τον Φεβρουάριο και τον Ιούλιο του περασμένου έτους. Η τρέχουσα αποστολή είναι η μεγαλύτερη και περιλαμβάνει εμπειρογνώμονες από τη Ρωσία, την Αυστραλία, τη Δανία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τις Κάτω Χώρες, το Κατάρ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Βιετνάμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.