Prada: Οριστικό τέλος στην συνεργασία με Κινέζα ηθοποιό που εγκατέλειψε τα παιδιά της

Prada: Οριστικό τέλος στην συνεργασία με Κινέζα ηθοποιό που εγκατέλειψε τα παιδιά της

«Διαζύγιο» με την 29χρονη Zheng Shuang πήρε ο οίκος μόδας Prada, μετά την είδηση ότι εγκατέλειψε τα παιδιά της, μετά τον χωρισμό με τον σύντροφό της.

Η παρένθετη μητρότητα είναι παράνομη στην Κίνα από το 2001, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο εύπορα ζευγάρια της χώρας να πληρώνουν αδρά γυναίκες στο εξωτερικό για να κυοφορήσουν τα μωρά τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην σύντροφος της ηθοποιού, Zhang Heng, έγραψε στο Weibo γιατί βρίσκεται στο εξωτερικό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αποκάλυψε ότι φροντίζει «δύο νέες και αθώες ζωές», τα παιδιά του. Τα κινεζικά ΜΜΕ ανακάλυψαν τα πιστοποιητικά γέννησης των δύο παιδιών, που έδειχναν ότι τα μωρά γεννήθηκαν στις ΗΠΑ, από δύο διαφορετικές γυναίκες. Στα πιστοποιητικά η Zheng Shuang αναφέρεται ως η μητέρα.

Οι εικασίες ότι είχε χρησιμοποιήσει παρένθετες μητέρες- κάτι που είναι παράνομο στην Κίνα- επιβεβαιώθηκε με την ηχογραφημένη συνομιλία της που διέρρευσε. Σε αυτή, η ηθοποιός φέρεται να εκφράζει τη σύγχυσή της επειδή οι δύο παρένθετες μητέρες στις ΗΠΑ δεν μπορούν να κάνουν νόμιμα άμβλωση στο τρίτο τρίμηνο της κύησης. Οι γονείς της φέρεται ότι της πρότειναν να δώσει τα παιδιά για υιοθεσία.

Τα δύο παιδιά γεννήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019 και τον Ιανουάριο του 2020 και έχουν εγκαταλειφθεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον πατέρα τους και πρώην σύντροφο της 29χρονης. Φίλος του δήλωσε στα κινεζικά ΜΜΕ ότι ο Zhang Heng δεν μπορεί να πάρει μαζί του τα παιδιά στην Κίνα επειδή η ηθοποιός δεν έχει συνεργαστεί για τα απαραίτητα έγγραφα.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, που έχει προκαλέσει σάλο στην Κίνα, τα κρατικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι αυτή η ιστορία είναι ένα πειστικό επιχείρημα κατά της νομιμοποίησης της παρένθετης μητρότητας. «Όταν η ζωή συνδέεται με το εμπόριο και τα χρήματα, περιφρονεί την ανθρωπιστική ηθική», ανέφερε χαρακτηριστικά αρθρογράφος της Beijing News. «Η παρένθετη μητρότητα είναι ξεκάθαρα απαγορευμένη στη χώρα μας και αυτή η περιφρόνηση της ζωής κάνει το αίμα να βράζει. Κανένας νόμος και καμία ηθική δεν θα την επιτρέψει», ήταν το σχόλιο της κρατικής τηλεόρασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Απλά δώστε μόλις γεννηθούν και θα τα ξεχάσεις. Καλύτερα να μην τα δεις ποτέ», ακούγεται να της λέει η μητέρα της. Σε δήλωση που έκανε την Τρίτη, η ηθοποιός ανέφερε ότι το απόσπασμα που διέρρευσε είναι από συζήτηση «έξι ωρών». Πρόσθεσε «δεν θα ξεφύγω από αυτό που έχω πει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.