Παρίσι: Μπαρ που λεγόταν Sputnik πρόσθεσε στην ονομασία του το V (βίντεο)

Παρίσι: Μπαρ που λεγόταν Sputnik πρόσθεσε στην ονομασία του το V (βίντεο)

Οι ιδιοκτήτες του μπαρ Sputnik στο Παρίσι προχώρησαν σε μία ιδιαίτερα έξυπνη κίνηση, καθώς δεν δίστασαν να αλλάξουν το όνομα του μαγαζιού τους σε Sputink V .

«Ο φίλος μου Γκόραν, ο οποίος εργάζεται εδώ, είπε, ‘ας προσθέσουμε το ‘V’, για να δηλώσουμε τη γνώμη μας. Νομίζω ότι θα ήταν ενδιαφέρον αν στη Γαλλία θα μπορούσαμε να έχουμε το ρωσικό εμβόλιο», είπε ο Stephane Skoric, συνιδιοκτήτης του μπαρ.

Με χαρακτήρα απόλυτα διεθνή, όπως αναφέρει το fr.sputniknews.com, η εταιρεία που διαχειρίζεται το μαγαζί ιδρύθηκε το 1989 από πέντε συνεργάτες με καταγωγή από: Σενεγάλη, Βουλγαρία, Σερβία, Καμπότζη και Γαλλία.

«Οι πολίτες στο Παρίσι είναι πολύ δεκτικοί σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Δεδομένου ότι πολλοί από εμάς έχουν σλαβική καταγωγή, κλείσαμε το μάτι στον πρώτο δορυφόρο που στάλθηκε στο διάστημα», τονίζει ο Stephane για το (αρχικό) όνομα του μαγαζιού.

«Δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα για τα εμβόλια. Πρέπει να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Υπάρχουν ήδη πολλές χώρες στον κόσμο που χρησιμοποιούν το ρωσικό εμβόλιο. Και εδώ, υπάρχει ακόμη έλλειψη εμβολίων. Γιατί λοιπόν να μην το χρησιμοποιήσουμε», αναρωτιέται ο Stephane Skoric.

Ο συνιδιοκτήτης του μπαρ εμπιστεύεται το προϊόν που αναπτύχθηκε από «Ρώσους ερευνητές και σπουδαίους επιστήμονες». Γι’ αυτόν, «εάν το ρωσικό εμβόλιο λειτουργεί στη Ρωσία, την Ινδία, τη Σερβία και αλλού, τότε θα λειτουργήσει και στη Γαλλία. Όσο περισσότερα εμβόλια έχουμε, τόσο το καλύτερο».

Η αλλαγή ονόματος στο μπαρ είναι ήδη εντυπωσιακή και «οι άνθρωποι σταματούν, περίεργοι να μάθουν εάν ετοιμαζόμαστε να εμβολιάσουμε εδώ». Ο Skoric το βλέπει ως σημάδι ότι «στη Γαλλία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να εμβολιαστούν». Και η λήψη του εμβολίου Sputnik V «πάνω από τα άλλα φαίνεται ένας καλός τρόπος για να βγούμε πιο γρήγορα από την τρέχουσα κατάσταση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Συζητήσαμε με τους συνεργάτες μου: αν είχαμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε έναν τόπο εμβολιασμού, θα το κάναμε με όλη μας την καρδιά. Θα ήταν χαρά αν, αντί να παραμείνουμε κλειστοί, να μπορούσαμε να βοηθήσουμε στον εμβολιασμό», καταλήγει ο Stephane.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.