Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Τραγική κατάληξη είχε αγώνας γκολφ στην Ταϊλάνδη, όταν κεραυνός χτύπησε τον χώρο όπου βρίσκονταν οι αθλητές, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία 15χρονη παίκτρια και να τραυματιστεί σοβαρά μία 31χρονη γυναίκα.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή, ενώ στην περιοχή εκδηλώνονταν κεραυνοί, χωρίς να έχει διακοπεί ο αγώνας που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Η 15χρονη Nong Leng κατέρρευσε αμέσως μετά το χτύπημα και βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, ενώ δεν παρουσίαζε ζωτικά σημεία.

Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο ξεκίνησαν προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, ενώ αργότερα κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της σε άλλη μονάδα υγείας, προκειμένου να λάβει εξειδικευμένη φροντίδα λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων της.

Ωστόσο, περίπου μία ώρα μετά το περιστατικό υπέστη καρδιακή ανακοπή. Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς τελικά να καταφέρουν να αποτρέψουν τον θάνατό της.

Την είδηση γνωστοποίησε το πρωί της Δευτέρας η μητέρα της, με μια συγκινητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως ανέφερε, η κόρη της πάλεψε για ώρες μετά τον κεραυνό, περιμένοντας να επιστρέψει ο πατέρας της από το εξωτερικό για να την αποχαιρετήσει.

«Ήσουν η πιο δυνατή, αγαπημένη μου Yeya. Η καρδιά σου σταμάτησε να χτυπά σχεδόν μία ώρα αφότου σε χτύπησε ο κεραυνός, όμως πάλεψες για να επιστρέψεις στη ζωή για άλλους 10 γύρους, αντέχοντας όλη τη νύχτα για να περιμένεις τον μπαμπά να επιστρέψει με την πτήση του και να σου πει το τελευταίο αντίο», έγραψε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια ανάρτηση, η μητέρα της πρόσθεσε: «Αναπαύσου εν ειρήνη, αγαπημένο μου παιδί. Είμαι συντετριμμένη και καταρρακωμένη, δεν έχει μείνει τίποτα από μένα».

Όπως εξήγησε, δεν ήταν ακόμη σε θέση να απαντήσει στα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα όσων επικοινωνούσαν μαζί της για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους.

Η 15χρονη ήταν ανερχόμενη αθλήτρια του γκολφ στην Ταϊλάνδη, μέλος της Ένωσης Γκολφ Νέων της χώρας και είχε λάβει μέρος σε αρκετά τουρνουά. Μάλιστα, είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Junior Asian Tour 2026.

Από το ίδιο περιστατικό τραυματίστηκε σοβαρά και μία 31χρονη γυναίκα, η οποία επίσης βρισκόταν στον χώρο του γηπέδου.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram