ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Αυστρία: «Βραβείο Ελευθερίας των ΜΜΕ» θα απονεμηθεί στον Σ.Κουρτς – Ο ρόλος του Κ.Μητσοτάκη

Αυστρία: «Βραβείο Ελευθερίας των ΜΜΕ» θα απονεμηθεί στον Σ.Κουρτς – Ο ρόλος του Κ.Μητσοτάκη

Στον ομοσπονδιακό καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, για τις υπηρεσίες του ως «πολιτικός γεφυροποιός», απονέμεται φέτος το «Βραβείο Ελευθερίας των ΜΜΕ», και την πανηγυρική ομιλία επαίνου για τον τιμώμενο, στην τελετή απονομής του βραβείου στις 11 Μαίου, πρόκειται να εκφωνήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με το βραβείο, το οποίο απονέμεται φέτος για έβδομη φορά, τιμώνται προσωπικότητες της δημόσιας ζωής με ιδιαίτερη συνεισφορά «στην ελευθερία της έκφρασης, στην κοινωνική αλληλεπίδραση, στον πολιτικό διάλογο και στη δημοκρατία», και με αυτό έχουν τιμηθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων, ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρίγκηπας Αλβέρτος ο Β΄ του Μονακό.

Η τελετή απονομής θα γίνει στο πλαίσιο της εφετινής «Συνόδου Λούντβιγκ Έρχαρντ», η οποία διοργανώνεται από τον εκδοτικό όμιλο «Weimer Media Group» και θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαίου στα Κινηματογραφικά Στούντιο «Bavaria» στο Μόναχο, ενώ την έναρξη της θα κηρύξει ο πρωθυπουργός του γερμανικού ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ.

Στο σκεπτικό της κριτικής επιτροπής για την απονομή του φετινού Βραβείου τονίζεται, ανάμεσα σε άλλα, ότι «ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κούρτς στην πολιτική του καριέρα έχει επανειλημμένα αναδειχθεί ως γεφυροποιός . Ήδη ως υπουργός Ένταξης, υποστήριξε σε πρώιμο στάδιο μια αντισταθμιστική μεταναστευτική πολιτική και ίδρυσε το Αυστριακό Ταμείο Ένταξης. Ως Υπουργός Εξωτερικών, προσπάθησε να εξισορροπήσει τις αυξανόμενες εντάσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Ο αφοσιωμένος Ευρωπαίος πολιτικός Σεμπάστιαν Κουρτς ενήργησε επανειλημμένα ως συμφιλιωτής διαφορετικών συμφερόντων και παγκόσμιων πολιτικών απόψεων. Έδωσε στα μικρότερα κράτη της ΕΕ, ιδίως στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, μια μεγαλύτερη φωνή στη διαδικασία σχεδιασμού της Ευρώπης», αναφέρεται επίσης, μεταξύ άλλων, στο σκεπτικό της κριτικής επιτροπής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με τον Σεμπάστιαν Κουρτς τιμούμε ένα γεφυροποιό της Ευρώπης και ένα κοινωνό της ελευθερίας», τονίζουν σε δήλωσή τους οι εκδότες του «Ομίλου Βάιμερ», Κριστιάνε Γκετς-Βάιμερ και Βόλφραμ Βάιμερ, αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.