Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Αυτά είναι τα αντικείμενα που είχε μαζί της η βασίλισσα Ελισάβετ

Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Αυτά είναι τα αντικείμενα που είχε μαζί της η βασίλισσα Ελισάβετ

Χθες Σάββατο 17 Απριλίου το Ηνωμένο Βασίλειο, είπε το «τελευταίο αντίο» στον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κηδείας του Δούκα του Εδιμβούργου που σημειώθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, η βασίλισσα Ελισάβετ κρατούσε στην τσάντα της ένα προσωπικό αντικείμενο του Πρίγκιπα Φίλιππου καθώς και μία παλιά τους φωτογραφία.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Daily Mail, για να τιμήσει τον -επί 73 χρόνια σύζυγό της- η Βασίλισσα είχε μαζί της ένα από τα λευκά μαντήλια του Πρίγκιπα Φίλιππου, το οποίο είχαν φτιάξει οι προσωπικοί ράφτες του Δούκα του Εδιμβούργου Κεντ και Χέιστ.

Μαζί της επίσης, η Ελισάβετ είχε μία παλιά φωτογραφία, με την ίδια και τον Φίλιππο ως νεόνυμφους, όταν ζούσαν στην Μάλτα από το 1949 μέχρι το 1951.

Ο Δούκας αναπαύθηκε στον βασιλικό βωμό στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Η τελετή διεξήχθη με την παρουσία αποκλειστικά 30 προσκεκλημένων από το Ουίνδσορ και την οικογένεια Μαουντμπάτεν, λόγω των πρωτοκόλλων που επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού και μεταδόθηκε ζωντανά σε όλη τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, η Βασίλισσα άφησε ένα χειρόγραφο σημείωμα στον σύζυγό της, τοποθετώντας το δίπλα σε ένα στεφάνι, ωστόσο το Παλάτι δεν έδωσε παραπάνω λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του γράμματος.

Το φέρετρο του εκλιπόντος έφτασε στον ναό σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Land Rover, που σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Φίλιππο, για το οκτάλεπτο ύστατο «ταξίδι» του στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Κατά το ήμισυ, ήταν σκεπασμένο με τον ελληνικό σταυρό ως ένδειξη τιμής στις ελληνικές ρίζες του Δούκα του Εδιμβούργου.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφτασε τελευταία στο ναό με μια Bentley που βρισκόταν στο πίσω μέρος της πομπής, στην οποία προπορεύονταν ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Πριγκίπισσα Άννα, ακολουθούμενοι από τους Έντουαρντ και Άντριου. Πίσω τους βρίσκονταν τα εγγόνια Γουίλιαμ και Χάρι, ενώ ανάμεσά τους βρισκόταν ο ξάδερφός τους, Πήτερ Φίλιπς.

Οι παρευρισκόμενοι αμέσως μετά την είσοδό τους στο παρεκκλήσι φόρεσαν ξανά τις μάσκες τους λόγω της πανδημίας ενώ η χορωδία έψαλλε το «Eternal Father» πριν ξεκινήσει η λειτουργία.

Το φέρετρο του πρίγκιπα Φιλίππου συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία ο ήχος μιας γκάιντας, καθώς ο Δούκας του Εδιμβούργου, λόγω της ιδιαίτερης σχέσης του με την Σκωτία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τελετή έκλεισε με το «God Save the Queen», τον εθνικό ύμνο της χώρας, πριν η Βασίλισσα και οι παρευρισκόμενοι αποχωρήσουν από το παρεκκλήσι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.