Βαυαρός πρωθυπουργός: Προτρέπει τον ΕΜΑ να επιταχύνει την έγκριση του Sputnik V

Βαυαρός πρωθυπουργός: Προτρέπει τον ΕΜΑ να επιταχύνει την έγκριση του Sputnik V

Ο Μάρκους Σέντερ, πρωθυπουργός της Βαυαρίας προέτρεψε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) να επιταχύνει την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Bild», o Μάρκους Σέντερ ανέφερε: «Η μηχανή εμβολιασμού δεν πρέπει να μην είναι σταθερή. Είναι προτεραιότητα η επιτάχυνση της διαδικασίας έγκρισης του Sputnik V. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την καθυστέρηση για καθαρά ιδεολογικούς λόγους».

Πάντως, σύμφωνα με το προαναφερθέν μέσο μαζικής ενημέρωσης, πηγές της γερμανικής κυβέρνησης πιστεύουν ότι η έγκριση θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο τον Σεπτέμβριο λόγω της φερόμενης έλλειψης απαραίτητων στοιχείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο EMA εξετάζει το Sputnik V από τις 4 Μαρτίου, ωστόσο, αρκετές χώρες της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας, έχουν ήδη εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου χωρίς να περιμένουν το «πράσινο φως» από τον ευρωπαϊκό οργανισμό.

Μάλιστα, τον Απρίλιο, η Βαυαρία υπέβαλε μια προκαταρκτική παραγγελία για πιθανές παραδόσεις του Sputnik V στο κρατίδιο μόλις το εμβόλιο εγκριθεί από τον EMA και η πρώτη παρτίδα του μπορεί να περιέχει 2,5 εκατομμύρια δόσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.