Σουηδή ΥΠΕΞ Α.Λίντε: «Παραπληροφόρηση από την Τουρκία για σχέσεις με το PKK»

Τι ανέφερε η Σουηδή υπουργός Εξωτερικών

Σουηδή ΥΠΕΞ Α.Λίντε: «Παραπληροφόρηση από την Τουρκία για σχέσεις με το PKK»

Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Aν Λίντε, καταφέρθηκε σήμερα εναντίον της «παραπληροφόρησης» σχετικά με τη Σουηδία και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), αφού η Τουρκία κατηγόρησε τη σκανδιναβική χώρα ότι υποστηρίζει τη μαχητική οργάνωση περιπλέκοντας τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι η σουηδική κυβέρνηση του Ούλοφ Πάλμε ήταν η πρώτη μετά την Τουρκία που κατέταξε το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση ήδη από το 1984» ανέφερε.

«Λόγω της ευρέως διαδεδομένης παραπληρoφόρησης για τη Σουηδία και το PKK, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι η σουηδική κυβέρνηση του Ούλοφ Πάλμε ήταν η πρώτη μετά την Τουρκία που κατέταξε το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση ήδη από το 1984», έγραψε στο Twitter η υπουργός Εξωτερικών Αν Λίντε.
«Η ΕΕ ακολούθησε το 2002… Η θέση αυτή παραμένει αναλλοίωτη», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως η «Σουηδία και η Φινλανδία φιλοξενούν και χρηματοδοτούν τρομοκράτες», επαναλαμβάνοντας την κατηγορία της Άγκυρας πως οι δύο χώρες υποστηρίζουν οργανώσεις που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατικές, συγκεκριμένα το PKK και την πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.