ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυστραλία: Έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποιεί τη χρήση ψυχεδελικών ουσιών για τη θεραπεία ψυχικών παθήσεων

Εγκεκριμένοι ψυχίατροι μπορούν πλέον να συνταγογραφούν MDMA σε όσους πάσχουν από διαταραχή μετατραυματικού στρες

Αυστραλία: Έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποιεί τη χρήση ψυχεδελικών ουσιών για τη θεραπεία ψυχικών παθήσεων

Η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τη χρήση ψυχεδελικών ουσιών για τη θεραπεία ορισμένων παθήσεων ψυχικής υγείας έγινε η Αυστραλία.

Οι εγκεκριμένοι ψυχίατροι μπορούν πλέον να συνταγογραφούν MDMA σε όσους πάσχουν από διαταραχή μετατραυματικού στρες και μανιτάρια για ορισμένους τύπους κατάθλιψης.

Η αμφιλεγόμενη αυτή κίνηση χαιρετίστηκε από πολλούς επιστήμονες και ειδικούς σε θέματα ψυχικής υγείας ως ένα παιχνίδι που αλλάζει τα δεδομένα.

Ωστόσο, άλλοι λένε ότι η κίνηση ήταν πολύ βιαστική και δεν θα πρέπει να υπερτονιστεί.

Οι ειδικοί λένε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος ενός «κακού ταξιδιού», δηλαδή ότι ο χρήστης μπορεί έχει μια δυσάρεστη εμπειρία ενώ βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Το κόστος μπορεί επίσης να είναι εμπόδιο για πολλούς ανθρώπους. Ο Ντάνιελ Πέρκινς, διευθυντής του Ινστιτούτου Psychae και ανώτερος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, εκτιμά ότι ένα πρόγραμμα θεραπείας που περιλαμβάνει συνεδρίες θεραπείας με υποστήριξη ψυχεδελικών ουσιών θα μπορούσε να κοστίσει πάνω από 15.000 δολάρια Αυστραλίας (9.100 ευρώ).

Το MDMA – γνωστό και ως το ναρκωτικό για πάρτι ecstasy – είναι ένα συνθετικό ναρκωτικό που δρα ως παραισθησιογόνο. Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας του χρήστη, τις αισθητηριακές εμπειρίες και διαστρεβλώνει την αίσθηση του χρόνου.

Τα μανιτάρια, τα οποία αναπτύσσονται με φυσικό τρόπο, έχουν επίσης παραισθησιογόνα αποτελέσματα λόγω της δραστικής ένωσης ψιλοκυβίνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν έχουν εγκριθεί συγκεκριμένα προϊόντα στην Αυστραλία, πράγμα που σημαίνει ότι οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης ή οι εγκαταστάσεις με τις οποίες συνεργάζονται θα πρέπει να εισάγουν τα παραισθησιογόνα για τους ασθενείς τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.