ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτό είναι το πιο περίεργο πείραμα: Καθηγητής θα μείνει 100 μέρες κάτω από νερό για να δει τι θα συμβεί στο σώμα του (βίντεο)

Έχει βάλει στόχο να μείνει κάτω από την θάλασσα μέχρι το καλοκαίρι

Αυτό είναι το πιο περίεργο πείραμα: Καθηγητής θα μείνει 100 μέρες κάτω από νερό για να δει τι θα συμβεί στο σώμα του (βίντεο)

Σε μια ιδιαίτερη δοκιμασία θέλησε να μπει ένας καθηγητής πανεπιστημίου στη Φλόριντα των ΗΠΑ, αφού αποφάσισε να ζήσει κάτω από νερό για 100 μέρες προκειμένου να διαπιστώσει τι επίδραση θα είχε αυτή η δοκιμασία στο σώμα του.

Η δοκιμασία ξεκίνησε την 1η Μαρτίου και ο καθηγητής Joe Dituri έχει βάλει στόχο να μείνει κάτω από την θάλασσα μέχρι το καλοκαίρι. Το πανεπιστήμιο που διδάσκει ο καθηγητής εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο αναφέρει ότι το πείραμα έχει σκοπό στο να αναζητηθούν «νέοι τρόποι αναζωογόνησης θαλάσσιων περιβαλλόντων».

Παράλληλα, ο καθηγητής επιδιώκει να «δοκιμάσει την ιατρική τεχνολογία που θα μπορούσε να αποτρέψει μια μυριάδα ασθενειών στους ανθρώπους». Ο καθηγητής πρόκειται να ζήσει σε «απομόνωση» για όλη τη διάρκεια της αποστολής που φέρει τον τίτλο «Neptune 100».

Εάν ο Dituri καταφέρει να ολοκληρώσει το Neptune 100, τότε θα κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κάτω από το νερό σε πίεση περιβάλλοντος – 1,6 φορές από την πίεση που γίνεται αισθητή στη στεριά.

Το τρέχον παγκόσμιο ρεκόρ ανέρχεται σε 73 ημέρες από το 2014 και ανήκει σε δύο καθηγητές από το Τενεσί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.