ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Νταβούτογλου « Μετρημένες οι μέρες του Άσσαντ»

Α.Νταβούτογλου « Μετρημένες οι μέρες του Άσσαντ»

Ο Τούκος υπουργός εξωτερικών από το Ελσίνκι της Φιλανδίας όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη δήλωσε ότι « δεν μπορεί να παραμείνει πια στην εξουσία το καθεστώς Άσαντ και εξαρτάται από τη διεθνή κοινότητα το πόσο γρήγορη θα είναι η διαδικασία μετάβασης και αλλαγής».

 Ο Τούρκος υπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην διεθνή που προμηνύει το τέλος του Άσαντ αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

 Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας διοργάνωσε κοινή σύσκεψη τύπου με τον ομόλογο του της Φινλανδίας Έρκι Τουομιόγια, στο πλαίσιο των επαφών που είχε στη φινλανδική πρωτεύουσα.

 Στο επίκεντρο των συνομιλιών υπήρχαν οι περιφερειακές εξελίξεις και το Συριακό.

 Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αφού τόνισε πως είναι μετρημένες οι μέρες του Άσαντ και τόνισε ότι « δεν πρόκειται αν παραμείνει στην εξουσία το καθεστώς Άσαντ, μπορεί να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή. Εξαρτάται από τη διεθνή κοινότητα τώρα, το πόσο γρήγορη θα είναι η διαδικασία μετάβασης και αλλαγής για να εμποδιστεί μεγαλύτερη καταστροφή. Δεν προβλέπουμε προς το παρόν απειλή χημικών όπλων, αλλά ο κίνδυνος υφίσταται».

 Ο   Davutoğlu αφού επεσήμανε πως το θέμα χημικών όπλων αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα ασφαλείας για το συριακό λαό και για την περιοχή ολόκληρη, είπε πως μέχρι στιγμής δεν υπήρξε επίθεση με χημικά όπλα αλλά ότι χρησιμοποιήθηκαν βαλλιστικοί πύραυλοι.

 «Δυστυχώς μέσα σε δέκα μέρες εκτοξεύθηκαν 10 πύραυλοι οι δυνάμεις του Άσαντ από τη Δαμασκό στο Χαλέπι. Αυτό αποτελεί έναν από τους βασικούς κινδύνους για το συριακό λαό. Δεν προβλέπουμε άμεσο κίνδυνο χημικών όπλων, αλλά πρέπει να σημειώσουμε πως όταν κάποια χώρα κατέχει χημικά όπλα υπάρχει και ρίσκο. Για αυτό σαν διεθνή κοινότητα πρέπει να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.