Τζ.Πάιατ: «Γίνεται απόπειρα ρωσικής ανάμειξης στις ελληνικές εκλογές- Έχω δει αποδείξεις» (βίντεο)

Τζ.Πάιατ: «Γίνεται απόπειρα ρωσικής ανάμειξης στις ελληνικές εκλογές- Έχω δει αποδείξεις» (βίντεο)

Ανανέωση από αρχικό κείμενο: 00:30

Σε μία δήλωση που δημιουργεί γεωπολιτικά προβλήματα προχωρά ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, που μιλώντας στον Ant1 αναφέρεται σε απόπειρα ρωσικής ανάμειξης στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ατλαντικό Συμβούλιο προειδοποιούν για επιθέσεις παραπληροφόρησης των ευρωεκλογών και στο στόχαστρό τους φαίνεται ότι είναι και η Ελλάδα, με τον Τζέφρι Πάιατ να λέει ότι «έχω δει αποδείξεις».

«Εχουμε δει αποδείξεις αυτού του είδους χειραγώγησης των πληροφοριών. Για παράδειγμα τις προσπάθειες της Ρωσίας σχετικά με την ορθόδοξη Εκκλησία, τις προσπάθειες να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη. Μπορώ να σας πω τώρα ότι έχω δει αποδείξεις προσπαθειών ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδος», κατήγγειλε στον Ant1 o Τζέφρι Πάιατ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι εν λόγω δηλώσεις έγιναν έγιναν στην εκδήλωση disinfo week στην Αθήνα, που εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας των ΗΠΑ κατά της παραπληροφόρησης. «Στόχος της εκδήλωσης, είναι να ευαισθητοποιήσει ώστε οι Ελληνικοί θεσμοί και ο ελληνικός Τύπος που είναι αρκετά ισχυροί να είναι σε συναγερμό και να μπορέσουν να αντιδράσουν καταλλήλως» είπε ακόμη ο κ. Πάιατ.

Την ίδια ώρα, άλλη μία καταγγελία, εκείνη του Ντόναλντ Τουσκ έκανε λόγο για «εξωτερικές αντιευρωπαϊκές δυνάμεις ποιυ επιχειρούν να επηρεάσουν τις ευρωεκλογές.

«Υπάρχουν εξωτερικές αντιευρωπαϊκές δυνάμεις που επιδιώκουν –ανοικτά ή μυστικά– να επηρεάσουν τις δημοκρατικές επιλογές των Ευρωπαίων, όπως συνέβη με το Brexit και με έναν ορισμένο αριθμό προεκλογικών εκστρατειών στην Ευρώπη. Και αυτό θα μπορούσε να συμβεί και πάλι με τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου», δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Μην επιτρέψετε σε πολιτικά κόμματα που έχουν ιδρυθεί από εξωτερικές δυνάμεις εχθρικές προς την Ευρώπη να αποφασίσουν για σημαντικές προτεραιότητες της ΕΕ και για την ηγεσία ευρωπαϊκών θεσμών», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τι εννοεί ο κύριος Πάιατ να αντιδράσει καταλλήλως ο ελληνικός Τύπος; Δηλαδή ο ελληνικός Τύπος εκ προοιμίο δέχεται τις αμερικανικές θέσεις; Γιατί αποτελούν θέσφατο;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.