Την παραίτηση του Ε.Μακρόν ζήτησε η Μαρί Λεπέν μετά τη νίκη της

Την παραίτηση του Ε.Μακρόν ζήτησε η Μαρί Λεπέν μετά τη νίκη της

Ως… «συμβολική» βλέπει την ήττα του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καθώς έθεσε εαυτόν μίας προσωπικής προεκλογικής εκστρατείας, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του πρωταθλητή για την Ευρώπη.

Το δεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν έρχεται πρώτο, σύμφωνα με τα exit polls, με ικανή διαφορά από την κεντρώα συμμαχία του Μακρόν. Ειδικότερα, το κόμμα της Λεπέν φαίνεται να προηγείται με 23,2% έναντι 21,9% του κόμματος του Μακρόν.

Οι σημερινές εκλογές ήταν ένα πρώτο τεστ για τον Γάλλο πρόεδρο, που βρίσκεται στα μέσα της θητείας του, και έξι μήνες μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων».

Η ίδια η Λεπέν έσπευσε να ζητήσει την παραίτηση του Μακρόν, εάν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν. Το Μέγαρο των Ηλυσίων ωστόσο, αν και αναγνώρισε ότι η δεύτερη θέση είναι «απογοητευτική», τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι «δεν είναι τιμωρητική». Δεν θα υπάρξει αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική. Η κυβέρνηση θα «εντατικοποιήσει» το πρόγραμμά της σε δεύτερη φάση της θητείας του Μακρό, ανέφερε το Ελιζέ.

Ο Ζορντάν Μπαρντελά από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Εθνικού Συναγερμού, ζήτησε σήμερα τη «συγκρότηση μιας ισχυρής ομάδας» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η οποία να συγκεντρώνει τα λαϊκιστικά κόμματα που κατέγραψαν άνοδο στην Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.