ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τέλος ο «πρίγκιπας» Χάρι και η «δούκισσα« Μέγκαν Μαρκλ: Τους αφαιρέθηκαν τίτλοι, αξιώματα και χρήματα!

Τέλος ο «πρίγκιπας» Χάρι και η «δούκισσα« Μέγκαν Μαρκλ: Τους αφαιρέθηκαν τίτλοι, αξιώματα και χρήματα!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Ο πρίγκιπας Χάρι και η δούκισσα Μέγκαν Μαρκλ παύθηκαν από τα βασιλικά τους αξιώματα, μετά την απόφασή τους να μεταναστεύσουν στον Καναδά και να παραιτηθούν από τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτά τα αξιώματα.

Με ανακοινώσεις του έβγαλαν τόσο η βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά και το Μπάκιγχαμ «τελείωσαν» τον Πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ από τα βασιλικά τους αξιώματα.

Μέσα από τις ανακοινώσεις γνωστοποίησαν τον διακανονισμό για το μέλλον της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, μετά την απόφασή τους να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντά τους και να ζήσουν στον Καναδά.

Το ζευγάρι δεν θα χρησιμοποιεί πια τους τίτλους του, δεν θα μπορεί να εκπροσωπεί τη βασίλισσα, ούτε θα λαμβάνει χρήματα από το δημόσιο ταμείο για τα βασιλικά καθήκοντα.

Θα πρέπει επίσης να επιστρέψει τα 2,4 εκατ. λίρες που έλαβε για την ανακαίνιση του Φρόγκμορ και πλέον δεν θα ξαναλάβει χρήματα από τους Βρετανούς φορολογουμένους. Όπως τονίζεται το νέο μοντέλο θα τεθεί σε ισχύ από την άνοιξη του 2020.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τους τίτλους τους πλέον και να θησαυρίζουν, όπως φάνηκε από την κατοχύρωση ως εμπορικό σήμα (!) του τίτλου «Royal Sussex» το περασμένο καλοκαίρι από την Μέγκαν Μαρκλ.

Τι αναφέρει η βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα στην ανακοίνωσή της τονίζει ανάμεσα στα άλλα ότι «Ο πρίγκιπας Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ και ο Άρτι θα είναι πάντα αγαπημένα μέλη της οικογένειας».

«Έπειτα από αρκετούς μήνες σκέψεων και περαιτέρω πρόσφατες συζητήσεις, είμαι ικανοποιημένη που μαζί βρήκαμε έναν εποικοδομητικό και υποστηρικτικό τρόπο για να προχωρήσει ο εγγονός μου και η οικογένειά του.

Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτι θα είναι πάντα πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειάς μου Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που έχουν βιώσει ως συνέπεια της έντονης προσοχής τα τελευταία δύο χρόνια και υποστηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή.

Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αφοσιωμένη δουλειά του σε αυτή τη χώρα, την Κοινοπολιτεία και αλλού και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για το πώς η Μέγκαν έγινε τόσο γρήγορα ένα με την οικογένεια. Ελπίδα όλης της οικογένειάς μου είναι η ελπίδα ότι η σημερινή ανακοίνωση θα τους επιτρέψει να αρχίσουν να χτίζουν μια ευτυχισμένη και ήρεμη νέα ζωή».

https://twitter.com/DailyMailUK/status/1218610308857638912


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.