Το παρασκήνιο της νοσηλείας Μπ. Τζόνσον: Δεν ήθελε να αφήσει την χώρα αβοήθητη εν μέσω κρίσης πανδημίας – «Ηe is tough»

Το παρασκήνιο της νοσηλείας Μπ. Τζόνσον: Δεν ήθελε να αφήσει την χώρα αβοήθητη εν μέσω κρίσης πανδημίας – «Ηe is tough»

Ο Μπόρις Τζόνσον ήταν ο πρώτος ηγέτης παγκοσμίως που έγινε γνωστό ότι νοσεί από τον COVID-19. Ο Βρετανός πρωθυπουργός νοσηλεύεται στην Εντατική του νοσοκομείου St Thomas στο Γουέστμινστερ, κοντά στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Επειδή είναι μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα άργησε να αποφασίσει πως πρέπει να νοσηλευτεί. Όπως τον περιγράφει το πολιτικό του περβάλλον «He is a tough guy» και θεωρούσε πως έπρεπε πρώτος απ’όλους να δώσει το καλό παράδειγμα στον λαό του και στους υπουργούς του.

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε τις αισθήσεις του όταν μπήκε στην Εντατική, αλλά η δύσπνοια που εμφάνισε ανάγκασε τους γιατρούς να του χορηγήσουν 4 λίτρα οξυγόνου, με μάσκα.

Ήταν 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας (σ.σ. 21:00 ώρα Ελλάδας) όταν ο Μπόρις Τζόνσον, που το βράδυ της Κυριακής είχε μπει στο νοσοκομείο, μεταφέρθηκε στην Εντατική.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε στις 27 Μαρτίου ότι έχει προβληθεί από τον κορωνοϊό. Με τα συμπτώματα (κυρίως τον πυρετό) να μην υποχωρούν, ο Τζόνσον δεν γινόταν καλύτερα κι αυτό φαινόταν λένε όσοι τον έβλεπαν.

Δυο ώρες πριν γίνει γνωστό ότι ο Μπόρις Τζόνσον είχε μεταφερθεί στην Εντατική, η Ντάουνινγκ Στριτ επέμενε πως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ήταν ακόμη επικεφαλής της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Λίγη ώρα αφού ο υπουργός Εξωτερικών και πρώτος τη τάξει υπουργός (ο δεύτερος στην ιεραρχία μετά τον πρωθυπουργό) Ντόμινικ Ράαμπ είχε τελειώσει την καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο Μπόρις Τζόνσον μπήκε στην Εντατική καθώς εμφάνισε αναπνευστικά προβλήματα και του δόθηκε οξυγόνο.

Ήταν η στιγμή που ο Μπόρις Τζόνσον ζητούσε από τον Ντόμινικ Ράαμπ να τον αναπληρώσει για όσο διάστημα θα είναι στο νοσοκομείο.

Το γεγονός πως η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον κάθε άλλο παρά βελτιωνόταν, παρά την απομόνωση των τελευταίων ημερών, έγινε ακόμη πιο σαφές στους υπουργούς και τους συνεργάτες του το απόγευμα της Κυριακής, λίγο πριν ο γιατρός του τον συμβουλεύσει να πάει στο νοσοκομείο.

Η Κυριακή ήταν η 10η μέρα απομόνωσης του Μπόρις Τζόνσον, αλλά ο πυρετός δεν έλεγε να πέσει. Στις 10:00 το πρωί, ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε τηλεδιάσκεψη με υπουργούς του, μεταξύ των οποίων ο Μάικλ Γκόουβ, ο Ρισί Σουνάκ και ο Ματ Χάνοκ. Η τηλεδιάσκεψη διήρκεσε 45 λεπτά και όσοι ήταν παρόντες δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για την κατάσταση του Τζόνσον.

Πάντως αν κάποιος δει τον χάρτη της Βρετανίας που δείχνει την διασπορά στην χώρα των κρουσμάτων και των θανάτων, θα δει όπως αναμένονταν ότι το Λονδίνο κατέχει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο κάτι που σημαίνει πως η πρωτεύουσα αποτελούσε μια απειλή για τον Βρετανό πρωθυπουργό όπως και για κάθε μέλος της βρετανικής κυβέρνησης.

Σε ότι αφορά τον Βρετανό πρωθυπουργό άνθρωποι από το στενό του πολιτικό περιβάλλον τον περιέγραψαν χλωμό και σε ένταση, σημειώνοντας πως δυσκολευόταν να αναπνεύσει ενώ μιλούσε. Τέτοιες αναπνευστικές δυσκολίες φαίνεται να εμφάνισε ο Μπόρις Τζόνσον και το βράδυ της Δευτέρας με τους γιατρούς να του δίνουν τέσσερα λίτρα οξυγόνου και να τον μεταφέρουν στην Εντατική.

Άνθρωποι που ήταν παρόντες στην τηλεδιάσκεψη της Κυριακής ήταν ξεκάθαροι πως ο Μπόρις Τζόνσον, δεν ήταν καλά.

«Τα συμπτώματά του επέμεναν. Ήταν σαφές πως δεν γινόταν καλύτερα. Αντίθετα, χειροτέρευε» είπε κορυφαίος αξιωματούχος.

Ο Τζόνσον ήθελε να μιμηθεί τον ήρωά του, Ουίνστον Τσόρτσιλ (σ.σ. είχε πάθει πνευμονία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου) και δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο. Όχι μόνο γι’ αυτό, αλλά και για ακόμη έναν λόγο. Όπως δήλωσε πηγή «μην υποτιμάτε τη “μάτσο” φύση που πολιτικού κατεστημένου στο Γουέστμινστερ. Ο Μπόρις δεν θα ήθελε να δείξει αδύναμος».

Βέβααι αυτό δείχνει και το «μέταλλο» από το οποίο είναι φτιαγμένος ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Τελικά, ο γιατρός του τον έπεισε να πάει στο νοσοκομείο. Και στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής, την ώρα που όλη η Βρετανία παρακολουθούσε το ιστορικό διάγγελμα από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρωθυπουργός της πήγαινε στο St. Thomas. Ήταν η πρώτη φορά που ο Μπόρις Τζόνσον έβγαινε από το διαμέρισμά του στη Ντάουνινγκ Στριτ από το βράδυ της 2ας Απριλίου, όταν βγήκε στην πόρτα για να χειροκροτήσει για το προσωπικό του NHS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πληροφορίες αναφέρουν πως από νωρίς το πρωί της περασμένης Πέμπτης, είχε ετοιμαστεί ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο St. Thomas για να περιμένει τον Βρετανό πρωθυπουργό για παν ενδεχόμενο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.