ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: 1 στους 5 δασκάλους δεν προτίθεται να επιστρέψει στην δουλειά αν τα σχολεία αργήσουν να ανοίξουν

ΗΠΑ: 1 στους 5 δασκάλους δεν προτίθεται να επιστρέψει στην δουλειά αν τα σχολεία αργήσουν να ανοίξουν

Την πρόθεση ενός στους πέντε Αμερικανούς δασκάλους να παραιτηθούν από την εργασία τους, αν οι αρχές ανοίξουν τα σχολεία το φθινόπωρο, τα οποία παραμένουν κλειστά εξαιτίας του κορωνοϊού, αποκαλύπτει γκάλοπ που διενήργησε η εφημερίδα USA Today με την Ipsos.

«Ένας στους πέντε δασκάλους δηλώνουν πως πιθανόν να μην επιστρέψουν πίσω στα σχολεία και στις τάξεις, αν ανοίξουν το φθινόπωρο, κάτι που υποδεικνύει ένα ενδεχόμενο μαζικό κύμα παραιτήσεων» αναφέρει το δημοσίευμα της USA Today.

Σε παρόμοιο γκάλοπ που αφορά στους γονείς με τουλάχιστον ένα παιδί που πηγαίνει σχολείο, από το νηπιαγωγείο μέχρι τη 12η τάξη, αποκαλύπτεται πως έξι στους 10 γονείς δηλώνουν πως θα προτιμήσουν την εκπαίδευση κατ’ οίκον, αντί να στείλουν τα παιδιά τους πίσω στα σχολεία το φθινόπωρο. Σχεδόν το ένα τρίτο των γονέων, το 30% δηλώνουν πως είναι «πολύ πιθανό» να κάνουν κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η πανδημία του κορωνοϊού υποχρέωσε σχεδόν όλες τις αμερικανικές σχολικές περιφέρειες να κλείσουν τις τάξεις και να υιοθετήσουν βιαστικά, προγράματα τηλεκπαίδευσης όπως τα μαθήματα μέσω διαδικτύου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα τρία τέταρτα των δασκάλων, το 76% δηλαδή, δήλωσε πως οι μαθητές μένουν πίσω στην εκπαίδευση εξαιτίας των μαθημάτων από απόσταση, ανησυχία που εκφράζεται από περίπου τους μισούς γονείς, σε ποσοστό 46%, όπως αποκαλύπτουν οι δύο δημοσκοπήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.