Το Twitter λογόκρινε τον Aμερικανό πρόεδρο! – Ν.Τραμπ: «Απειλούν την ελευθερία του λόγου – Παρεμβαίνουν στις εκλογές»!

Το Twitter λογόκρινε τον Aμερικανό πρόεδρο! – Ν.Τραμπ: «Απειλούν την ελευθερία του λόγου – Παρεμβαίνουν στις εκλογές»!

Επιβεβαιώνεται ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η Google ελέγχονται από ακροαριστερές ομάδες και ελίτ, καθώς κατηγόρησε χθες Τρίτη τον ιστότοπο Twitter ότι «παρεμβαίνει» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μετά την άνευ προηγουμένου κίνηση των διαχειριστών του να επισημάνουν δύο αναρτήσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ ως παραπλανητικές!

Στις ΗΠΑ πάνω απ΄όλα είναι το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. Μπορείς να πεις ότι θέλεις και ο κόσμος θα κρίνει αν είναι αλήθεια ή όχι βάση των γεγονότων και των αποτελεσμάτων και έτσι πρέπει να γίνεται σε μια πραγματική δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter τοποθέτησε μια ειδοποίηση που καλεί τους χρήστες να «ενημερωθούν για τα γεγονότα» σε μια ανάρτηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις επιστολικές ψήφους, στην οποία ο ένοικος του Λευκού Οίκου διατείνεται πως οι ψήφοι αυτές είναι «ουσιαστικά χαλκευμένες» και θα έχουν ως αποτέλεσμα την «εκλογική νοθεία».

Η ειδοποίηση αυτή, με σύμβολο ένα θαυμαστικό μέσα σε κύκλο, με μπλε χρώμα, καλεί τους αναγνώστες της ανάρτησης να «ενημερωθούν για τα γεγονότα σχετικά με τις επιστολικές ψήφους» και τους οδηγεί σε μια σελίδα όπου η συντακτική ομάδα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντιτίθενται στην προεδρική δήλωση.

Το πρωτοφανές εδώ δεν είναι μόνο ότι το Twitter αμφισβητεί (χωρίς να έχει το δικαίωμα) τον πρόεδρο Ν.Τραμπ αλλά επίσης και ότι η συντακτικές του ομάδες έσπευσαν να βρουν «επιχειρηματολογία» εναντίον του.

Δηλαδή το Twitter προχώρησε σε λογοκρισία και «δημοσιογραφική» έρευνα, πράγματα που δεν είναι αντικείμενα των εργασιών του.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατήγγειλε με δύο νέες αναρτήσεις του στο Twitter ότι η διεύθυνση του ιστότοπου απειλεί την «ελευθερία του λόγου», κάτι που «εγώ, ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψω να γίνει!».

«Το Twitter παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020». «Το Twitter καταπνίγει εντελώς την ελευθερία του λόγου», πρόσθεσε.

Ο Λευκός Οίκος μελετά την πιθανότητα να συστήσει μια επιτροπή η οποία θα εξετάζει τις «ακροαριστερές» τάσεις και απόψεις που προβάλλονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η εφημερίδα Wall Street Journal ο Τραμπ έχει ήδη ζητήσει από τους στενούς του αξιωματούχους να εξετάσουν την εν λόγω πιθανότητα. Παράλληλα, οι άνθρωποι του Λευκού Οίκου σκέπτονται το ενδεχόμενο να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και η Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

«Οι αριστερές προκαταλήψεις στον κόσμο της τεχνολογίας είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να διευθετηθεί ώστε οι Αμερικανοί να έχουν σωστή ενημέρωση» είπε στην εφημερίδα Wall Street Journal, πηγή του Λευκού Οίκου.

Τον πλήρη έλεγχο των μέσω κοινωνικής δικτύωσης από την ακροαριστερά κατήγγειλε πρόσφατα ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. «Οι ακροαριστεροί ελέγχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν τον πλήρη έλεγχο του Facebook, Google, Instagram. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό σαν κυβέρνηση».

To σχόλιο του Τραμπ έρχεται με αφορμή τις «καταγγελίες» της Μισέλ Μάλκιν μιας συντηρητικής αρθρογράφου η οποία καταφέρεται συχνά κατά των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας όπως η Google.

Στο τελευταίο της άρθρο η Μάλκιν έγραφε «Η μεγάλη Google βλέπει τα παιδιά σας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είχε κατηγορήσει το Facebook για λογοκρισία, αφού η πλατφόρμα είχε μπλοκάρει επτά δεξιούς σχολιαστές, μεταξύ των οποίων ο γνωστός μαχητικός δημοσιογράφος Άλεξ Τζόουνς.

Η πιο σφοδρή επίθεση του ωστόσο είχε γίνει τον Αύγουστο του 2018 όταν είχε γράψει στο Twitter «Οι κολοσσοί των social media σίγησαν εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτό δε γίνεται να συμβεί ακόμα και αν σημαίνει πως πρέπει να συνεχίσουμε να ακούμε Fake News, όπως εκείνα του CNN, του οποίου η ακροαματικότητα είναι καταρρακωμένη. Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν τι είναι αλήθεια και τι όχι, χωρίς λογοκρισία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.