ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

A.Μέρκελ για Μόρια: «H στήριξη προς την Ελλάδα πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

A.Μέρκελ για Μόρια: «H στήριξη προς την Ελλάδα πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

Σε κοινή συνέντευξη που έδωσε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Πρόεδρο της Κομισιόν η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε πως η στήριξη προς την Ελλάδα όσον αφορά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την καταστροφή της Μόριας πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«H στήριξη προς την Ελλάδα πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο αυτό είναι εφικτό. Η Γερμανία ωστόσο νιώθει υπεύθυνη γι’αυτό θα σκεφτούμε περισσότερο σχετικά με αυτό. Θα σκεφτούμε ειδικά ποιος έχει περισσότερη ανάγκη και ποιους από αυτούς τους ανθρώπους θα πάρουμε στη Γερμανία» υπογράμμισε η ‘Ανγκελα Μέρκελ.

Λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, προανήγγειλε πως η Γερμανία προτίθεται να δεχτεί και άλλους πρόσφυγες από τη Μόρια.

«Η Γερμανία θα συμβάλει ουσιαστικά στο θέμα αυτό. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συζητά αυτή τη στιγμή τις λεπτομέρειες. Ιδίως θα αφορά οικογένειες με παιδιά. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι για πρόβλημα το οποίο αφορά μόνο την Ελλάδα ή τη Γερμανία. Από αυτήν την άποψη, είναι απαραίτητη μια κοινή μεταναστευτική/προσφυγική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο Ζάιμπερτ αναφερόμενος στη Μόρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) επιμένει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα βρει μια λύση εντός 48 ωρών. Ο αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε στο Βερολίνο ότι «η εντύπωσή του είναι ότι πρόκειται για την κοινή βούληση και των τριών κυβερνητικών κομμάτων. Η Γερμανία πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα από ό,τι ένα πρώτο βήμα. Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό και τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Σολτς. Πόσοι αλλοδαποί θα πρέπει να γίνουν δεκτοί, δεν διευκρίνισε. Η συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Σάσκια Έσκεν πάντως έκανε λόγο πρόσφατα για έναν τετραψήφιο αριθμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.