ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το παρασκήνιο της συνομιλίας Ρ.Τ.Ερντογάν-Ε.Μακρόν και τα «κύριε πρόεδρε»

Το παρασκήνιο της συνομιλίας Ρ.Τ.Ερντογάν-Ε.Μακρόν και τα «κύριε πρόεδρε»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Τρίτη με τον Γάλλος πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Το φως της δημοσιότητας είδαν περισσότερες πληροφορίες για την επικοινωνία τους.

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε σε ψυχρό κλίμα, μετά και τις βαριές εκφράσεις που είχε εξαπολύσει ο Ερντογάν κατά του Μακρόν.

Έτσι, από τα «Εμανουέλ» και «Ταγίπ» που αντάλλασσαν σε παλαιότερες επικοινωνίες τους οι δύο άνδρες, στην επικοινωνία της Τρίτης απευθύνοντας ο ένας στον άλλον με την προσφώνηση «κύριε πρόεδρε».

Ερντογάν: Θα ήταν καλύτερα να μιλούσατε μαζί μας πριν κάνετε οποιαδήποτε δήλωση.
Μακρόν: Θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει.
Ερντογάν: Να μιλάνε οι υπουργοί των Εξωτερικών μας

Όπως διαβάσατε προηγουμένως στο pronews, ο πρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε από το Γάλλο ομόλογό του να άρει την ένσταση της Γαλλίας για την συμμετοχή της Τουρκίας στο ευρωπαϊκό αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς SAM.

Μακρόν απάντησε λέγοντας στον Ερντογάν, ότι η Τουρκία πρέπει να αποσαφηνίσει τους στόχους της στη Συρία, ”παγώνοντας” με λίγα λόγια κάθε συζήτηση.

Πρόκειται για μία έξυπνη τακτική του Ερντογάν, ο οποίος βάζοντας στο ”τραπέζι” τα εξοπλιστικά, προσπαθεί να κάμψει τις αντιστάσεις της Γαλλίας.

Μετά την επικοινωνία, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι με τον Εμανουέλ Μακρόν είχαν «ήρεμη και δημιουργική συνομιλία».

Σημειώνεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν εκνευρίστηκε (και) με δήλωση της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην τηλεδιάσκεψη που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Σε αποστροφή του λόγου της η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε στον Ερντογάν ότι «η Τουρκία γειτονεύει με την ΕΕ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν είμαστε γείτονες, είμαστε χώρα υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ» ήταν η οργισμένη αντίδραση του Τούρκου προέδρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.