ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πορτογαλική Δικαιοσύνη: Αναξιόπιστα τα τεστ PCR – Παράνομη η καραντίνα – Παραβιάζονται οι προσωπικές ελευθερίες!

Πορτογαλική Δικαιοσύνη: Αναξιόπιστα τα τεστ PCR – Παράνομη η καραντίνα – Παραβιάζονται οι προσωπικές ελευθερίες!

Σε μια απόφαση η οποία μπορεί να έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Ευρώπη κατέληξε δικαστήριο στην Πορτογαλία εκδικάζοντας υπόθεση τεσσάρων ατόμων που είχαν αφιχθεί από την Γερμανία και οι πορτογαλικές αρχές τους έθεσαν σε καραντίνα, υποχρεωτική.

Όπως αναφέρει το σκεπτικό της υπόθεσης η μέθοδος PCR για τον εντοπισμό φορέων του κορωνοϊού είναι πλήρως αναξιόπιστη και επομένως κάθε απόφαση για υποχρεωτική καραντίνα είναι παράνομη.

Επιπλέον στην απόφασή του το δικαστήριο αναφέρει ότι η υποχρεωτική καραντίνα σε υγιή άτομα συνιστά κατάφωρη παραβίαση των βασικών δικαιωμάτων τους στην προσωπική τους ελευθερία.

Στην απόφασή τους οι δικαστές Margarida Ramos de Almeida και Ana Paramés και αναφερόμενοι στην αξιοπιστία των τεστ τύπου PCR παραθέτουν επιστημονικές μελέτες, όπως την Jaafar et al., στην οποία αναφέρεται πως όταν πραγματοποιείται έλεγχος PCR από 35 κύκλους και άνω η αξιοπιστία του πέφτει στο 3%, κάτι που σημαίνει ότι το 97% των ατόμων που ενδέχεται να έχουν βγει θετικοί στην πραγματικότητα να είναι αρνητικοί.

Η απόφαση του πορτογαλικού δικαστηρίου αναφέρει ότι σε πάνω από 35 κύκλους PCR το τεστ αποδεικνύεται πλήρως αναξιόπιστο και ως εκ τούτου κάθε απόφαση για περιορισμό της ελευθερίας του ατόμου βασιζόμενη επάνω σε αυτές τις δοκιμές είναι παράνομη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.