ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έντεκα γερουσιαστές θα καταψηφίσουν την ανάδειξη του Τ.Μπάιντεν ως προέδρου των ΗΠΑ

Έντεκα γερουσιαστές θα καταψηφίσουν την ανάδειξη του Τ.Μπάιντεν ως προέδρου των ΗΠΑ

Ένδεκα γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα αντιταχθούν στις 6 Ιανουαρίου στην επιβεβαίωση της εκλογής του Τζο Μπάιντεν, κάτι που αναμένεται να κερδίσει χρόνο στο επιτελείο Τραμπ για να προσπαθήσει ν’αποδείξει την εκλογική νοθεία που συνέβη στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Έως σήμερα, μονάχα ένας γερουσιαστής, ο Τζος Χόλεϊ είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να αμφισβητήσει τη νίκη του Δημοκρατικού την προσεχή Τετάρτη.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που υπάρχει μία τέτοια εξέλιξη.

«Το Κογκρέσο πρέπει να ορίσει αμέσως μια εκλογική επιτροπή, με πλήρη εξουσία για να ερευνήσει το ενδεχόμενο εκλογικής νοθείας», επισημαίνουν, σε ένα ανακοινωθέν, οι 11 γερουσιαστές.

«Αυτή η επιτροπή θα πρέπει να διεξάγει έναν έκτακτο έλεγχο 10 ημερών με αντικείμενο τα αποτελέσματα στις πολιτείες όπου το αποτέλεσμα μεταξύ των δύο υποψηφίων ήταν αμφίρροπο», ζητούν οι γερουσιαστές αυτοί, των οποίων ηγείται ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ.

«Εάν αυτός ο έλεγχος δεν γίνει, θα ψηφίσουμε στις 6 Ιανουαρίου για να απορρίψουμε τους Εκλέκτορες των αμφισβητούμενων πολιτειών», προσθέτουν.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία αναμένεται να συνεδριάσουν την Τετάρτη για να επικυρώσουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των Εκλεκτόρων, μια διαδικασία που θεωρείται συνήθως τυπική.

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, περισσότεροι από 100 Ρεπουμπλικανοί βουλευτές προβλέπεται ότι θα ψηφίσουν κατά της επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος, μεταδίδει το CNN.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν είμαστε αφελείς. Περιμένουμε ότι οι περισσότεροι Δημοκρατικοί, εάν όχι όλοι και ίσως μερικοί Ρεπουμπλικάνοι θα ψηφίσουν αλλιώς», αναφέρουν οι 11 γερουσιαστές στο ανακοινωθέν τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.