ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Σε εφαρμογή το σχέδιο Μπάιντεν για αποσταθεροποίηση της Ρωσίας: Υποκινούμενοι διαδηλωτές στους δρόμους (βίντεο)

Σε εφαρμογή το σχέδιο Μπάιντεν για αποσταθεροποίηση της Ρωσίας: Υποκινούμενοι διαδηλωτές στους δρόμους (βίντεο)

Μόλις 3 ημέρες μετά την ορκωμοσία του, το σχέδιο Μπάιντεν και της υστερικής και ρωσόφοβης ηγεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για αποσταθεροποίηση της Ρωσίας τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, καθώς μετά την επιστροφή και την σύλληψη Ναβάλνι «υποστηρικτές» του (σσ. υποκινούμενοι από δυτικές υπηρεσίες διαδηλωτές & πολλοί αφελείς) βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για την κράτηση του για… 30 ημέρες και επιτέθηκαν σε δυνάμεις της ρωσικής αστυνομίας.

Διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σε αρκετές πόλεις, καθώς το «επιτελείο του Ναβάλνι» με… ύποπτα καλό συντονισμό κάλεσε σε διαδηλώσεις σε 90 πόλεις. Στη Μόσχα συγκεντρώθηκαν περίπου 10.000 διαδηλωτές στην πλατεία Πούσκιν για να διαδηλώσουν εναντίον της ρωσικής κυβέρνησης. Βέβαια είναι «σταγόνα στον ωκεανό» αν σκεφτεί κανείς ότι η Μόσχα είναι μία πόλη 13.000.000 κατοίκων, ενδεικτικό της περιορισμένης δημοφιλίας του Ναβάλνι.

https://twitter.com/Archer83Able/status/1352964424588517376?s=20

Μάλιστα το «επιτελείο» του ήλπιζε για 50.000 διαδηλωτές στη Μόσχα, αριθμός που ούτε καν πλησίασε. Μέχρι στιγμής η κατάσταση παραμένει υπό πλήρη έλεγχο με τις αρχές να έχουν προχωρήσει σε εκατοντάδες συλλήψεις σε πολλές πόλεις από το Βλαδιβοστόκ μέχρι τη Μόσχα, ενώ έχουν τραυματιστεί ελαφρά 42 αστυνομικοί, χωρίς κανείς όμως να χρειάζεται νοσηλεία.

Η αστυνομία στην Αγία Πετρούπολη συνέλαβε «αρκετά άτομα» στην πλατεία Βουλής, πριν από την έναρξη των διαδηλώσεων, ενώ στο Εκατερίνενμπουργκ οι διαδηλωτές πέταξαν φωτοβολίδες στις δυνάμεις Ασφαλείας, γεγονός που οδήγησε σε διάλυσή τους.

Οι διαδηλώσεις άρχισαν νωρίς το πρωί στο Βλαδιβοστόκ και το Καμπαρόβσκ, ενώ η αστυνομία έχει κάνει έκκληση στους πολίτες να απέχουν από τις συγκεντρώσεις λόγω του κινδύνου για επέκταση του κορωνοϊού.

Επίσης η αστυνομία συνέλαβε και έθεσε υπό κράτηση τους επικεφαλής των τοπικών επιτελείων του Ναβάλνι και γνωστούς ακτιβιστές, μεταξύ ων οποίων και η γυναίκα του Ναβάνλνι, Γιούλια Ναβάλναγια, η οποία αφέθηκε ελεύθερη λίγο αργότερα. Στους συλληφθέντες απαγγέλλεται η κατηγορία ότι απευθύνουν εκκλήσεις για συμμετοχή σε συγκεντρώσεις χωρίς τη έγκριση των αρχών.%20https://twitter.com/Archer83Able/status/1352962953721634817?s=20

Αυτές οι διαδηλώσεις είναι το πρώτο μέρος του σχεδίου Μπάιντεν και του βαθέως κράτους των ΗΠΑ για αποσταθεροποίηση της Ρωσίας, το σχέδιο ξεκίνησε με τη δήθεν δηλητηρίαση του Ναβάλνι (ο οποίος σώθηκε από Ρώσους γιατρούς) ώστε να γίνει γνωστός αφού πριν από αυτό δεν τον ήξερε κανείς, ενώ δεν είχε κατέβει και ποτέ σε εθνικές εκλογές. Χαρακτηριστικό της «αξίας» που έχει για τις δυτικές υπηρεσίες είναι πως το ΥΠΕΞ του Μπάιντεν τον ονόμασε «φωνή του ρωσικού λαού»

Επόμενο βήμα είναι οι διαδηλώσεις «φιλοδυτικών» υποκινούμενων διαδηλωτών όπως έγινε σε πολλές άλλες πρώην ανατολικές χώρες και η ταυτόχρονη πίεση από το εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ουκρανία και τη Γεωργία.

https://twitter.com/Archer83Able/status/1352952160326184965?s=20

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.