ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλλάζει το χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων ο Μπάιντεν: Στη θέση του στρατηγού Τζάκσον βάζει μια Αφροαμερικανή ακτιβίστρια

Αλλάζει το χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων ο Μπάιντεν: Στη θέση του στρατηγού Τζάκσον βάζει μια Αφροαμερικανή ακτιβίστρια

Η νεοδιορισμένη διοίκηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν θα επανεκκινήσει το σχέδιο έκδοσης χαρτονομίσματος 20 δολαρίων με το πρόσωπο της ακτιβίστριας κατά της δουλείας, Χάριετ Τάμπμαν, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί για να επανεκκινήσει τις προσπάθειες να θέσει την Χάριετ Τάμπμαν το πρόσωπο της νέας έκδοσης χαρτονομισμάτων αξίας 20 δολαρίων», δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Τζεν Ψάκι.

«Είναι σημαντικό τα χαρτονομίσματά μας, τα χρήματά μας (…) να αντικατοπτρίζουν την ιστορία και την ποικιλομορφία της χώρας μας και η εικόνα της Χάριετ Τάμπμαν να κοσμεί το νέο χαρτονόμισμα αξίας των 20 δολαρίων, σαφώς το αντικατοπτρίζει», είπε.

Η Χάριετ Τάμπμαν, γνωστή υπέρμαχος των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών τον 19ο αιώνα θα γίνει η πρώτη Αφροαμερικανίδα προσωπικότητα που θα εμφανιστεί σε χαρτονόμισμα των ΗΠΑ. Αυτό το σχέδιο, που ξεκίνησε το 2016 η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα και τώρα ξεκινά εκ νέου.

Η Τάμπμαν (1822-1913) γεννήθηκε σκλάβα, προτού δραπετεύσει και βοήθησε δεκάδες σκλάβους να μεταφερθούν στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά πριν και κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, πριν συμμετάσχει στον αγώνα για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών.

Ο αγώνας της, μέσα στο μυστικό δίκτυο «υπόγειος σιδηρόδρομος», ήταν το αντικείμενο μιας ταινίας μεγάλου μήκους του 2019. Θα αντικαταστήσει στο χαρτονόμισμα τον στρατηγό και μετέπειτα πρόεδρο Άντριου Τζάκσον, (1767-1845).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εκρηκτικός στρατηγός είναι γνωστός για την ιστορική νίκη ενάντια στους Άγγλους στην Νέα Ορλεάνη (νότια) το 1815.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.