ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

G7: Ζ.Μπορέλ και Α.Μπλίνκεν συζήτησαν τη συμφωνία Ρωσίας και Ιράν

G7: Ζ.Μπορέλ και Α.Μπλίνκεν συζήτησαν τη συμφωνία Ρωσίας και Ιράν

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συζήτησαν τη συμφωνία Ρωσίας και Ιράν στο περιθώριο της υπουργικής G7 στο Λονδίνο την Τρίτη.

«Ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος Μπορέλ και ο υπουργός Μπλίνκεν μίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στις τρέχουσες συζητήσεις σχετικά με το Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης (JCPOA) – την πυρηνική συμφωνία του Ιράν – ενόψει της πιθανής επιστροφής των Ηνωμένων Πολιτειών στο JCPOA και πώς θα διασφαλιστεί η πλήρης και αποτελεσματική εφαρμογή του JCPOA » ανέφερε η αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ για τις εξωτερικές σχέσεις. «

«Συζήτησαν επίσης τις σχέσεις με τη Ρωσία υπό το πρίσμα της πρόσφατης στρατιωτικής συσσώρευσης της Ρωσίας στην Κριμαία και στα σύνορα με την Ουκρανία, την υγεία του Αλεξέι Ναβάλνι και τις ενέργειες της Ρωσίας κατά των κρατών μελών της ΕΕ και τις κυρώσεις κατά πολιτών της ΕΕ» προσθέτει η ίδια δήλωση.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις σχέσεις με την Κίνα και την κατάσταση στο Αφγανιστάν υπό το πρίσμα της αποχώρησης των στρατευμάτων των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως πριν λίγο καιρό οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την απέλαση 10 Ρώσων διπλωματών, καθώς και την επιβολή κυρώσεων σε 32 φυσικά πρόσωπα και οντότητες για τη φερόμενη εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές του 2020 την οποία η Μόσχα έχει απορρίψει επανειλημμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.