ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εντολή Β.Πούτιν για άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας στους τραυματίες της επίθεσης στο Καζάν

Εντολή Β.Πούτιν για άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας στους τραυματίες της επίθεσης στο Καζάν

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σήμερα Τρίτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων του μακελειού με τους πυροβολισμούς σε σχολείο του Καζάν στη Ρωσία ενώ έδωσε εντολή να διασφαλιστεί ότι όλοι οι τραυματίες θα λάβουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

«Ο πρόεδρος έχει αναθέσει στην κυβέρνηση να παρέχει συνεργασία, ιατρική βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη σε όλους τους τραυματίες και την αναγκαία βοήθεια στους συγγενείς των θυμάτων», τόνισε σε δημοσιογράφους ο Πεσκόφ, συμπληρώνοντας ότι ο Πούτιν εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια για την τραγωδία.

Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος συζήτησε για την τραγωδία με τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν, την αναπληρώτρια πρωθυπουργό Τατιάνα Γκολίκοβα και τον Πρωθυπουργό Εκτάκτων Αναγκών, Γιεβγκένι Ζινίτσεφ. Επιπλέον, άκουσε την αναφορά του επικεφαλής της ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διαβεβαίωσε ότι ο Πούτιν θα συνεχίσει τις επαφές με το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Παιδείας και τις ειδικές υπηρεσίες.

«Πάρθηκε απόφαση να σταλεί ένα αεροπλάνο του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών στο Καζάν, είναι ήδη καθοδόν και μεταφέρει γιατρούς, ψυχολόγους και τον απαιτούμενο ιατρικό εξοπλισμό», τόνισε ο Πεσκόφ και συμπλήρωσε πως κατευθύνονται επίσης στο Καζάν ο υπουργός Παιδείας Κραβτσόφ και ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος ζήτησε επιπλέον να αναπτυχθεί ένας νέος κανονισμός αναφορικά με τον τύπο των όπλων που μπορούν να χρησιμοποιούν οι πολίτες, με αφορμή την πολύνεκρη τραγωδία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης (11/05), δύο άτομα άνοιξαν πυρ σε σχολείο του Καζάν στη Ρωσία ενώ ακολούθησε και έκρηξη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο ένας ύποπτος περίπου 17 ετών βρίσκεται κρατείται ενώ ο άλλος περίπου 19 ετών δέχθηκε πυρά και κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με βάση πληροφορίες, τουλάχιστον 11 άνθρωποι ανάμεσά τους και πολλά παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για οκτώ νεκρούς, επτά παιδιά και μια δασκάλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.