Α.Μπλίνκεν: «Ο Πούτιν ήθελε να εξαλείψει την Ουκρανία αλλά ενίσχυσε την κυριαρχία της»

«Γνωρίζουμε ότι η κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ουκρανία θα αντέξει» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Α.Μπλίνκεν: «Ο Πούτιν ήθελε να εξαλείψει την Ουκρανία αλλά ενίσχυσε την κυριαρχία της»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ουκρανία θα αντέξει στον πόλεμο που εξαπέλυσε σε βάρος της η Ρωσία.

«Γνωρίζουμε ότι η κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ουκρανία θα αντέξει. Και ξέρουμε ότι υποστηρίζοντας την Ουκρανία, υπερασπιζόμαστε επίσης τις αρχές της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας που είναι θεμελιώδεις για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», έγραψε ο Μπλίνκεν στο Twitter.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε επίσης ότι, εξαπολύοντας αυτόν τον βάναυσο πόλεμο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απλώς ενίσχυσε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

«Ο πρόεδρος Πούτιν ξεκίνησε αυτόν τον βάναυσο και απρόκλητο πόλεμο πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να εξαλείψει την Ουκρανία ως ανεξάρτητη χώρα και να διχάσει το ΝΑΤΟ. Αντ’ αυτού, απλώς ενίσχυσε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότερο, πιο ικανό, πιο ενωμένο από ποτέ», σημείωσε ο Μπλίνκεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, σε συνάντηση με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα στο Βερολίνο, ο Άντονι Μπλίνκεν αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της τελευταίας δόσης αμυντικής βοήθειας της χώρας του προς την Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.