ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυστραλία: Γερουσιάστρια παράφρασε τον όρκο στη βασίλισσα Ελισάβετ – Την χαρακτήρισε αποικιοκράτισσα

Η 96χρονη μονάρχης είναι αρχηγός του κράτους της Αυστραλίας

Αυστραλία: Γερουσιάστρια παράφρασε τον όρκο στη βασίλισσα Ελισάβετ – Την χαρακτήρισε αποικιοκράτισσα

Μία αυτόχθων, μέλος του κοινοβουλίου της Αυστραλίας, έλαβε οδηγίες να επαναλάβει τον όρκο της σήμερα αφού τον άλλαξε για να χαρακτηρίσει τη Βρετανίδα βασίλισσα αποικιοκράτισσα.

Η γερουσιαστής των Πρασίνων Λίντια Θορπ είπε στην άνω βουλή με τη δεξιά γροθιά υψωμένη «δηλώνω αληθινή πίστη στην αποικιοκράτισσα Αυτής Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ Β’». Η 96χρονη βασίλισσα είναι επίσης αρχηγός του κράτους της Αυστραλίας.

Η πρόεδρος της Γερουσίας Σου Λάινς είπε στη Λ.Θορπ, μια γυναίκα του αυτόχθονα λαού DjabWurrung Gunnai Gunditjmara, ότι θα έπρεπε να απαγγείλει τη διαβεβαίωση –ένα είδος κοινοβουλευτικού όρκου που παραλείπει την αναφορά στον Θεό– όπως είναι γραμμένη.

Έπειτα από μια παύση, η Λ.Θορπ, γερουσιαστής από τον Σεπτέμβριο του 2020 που επανεξελέγη στις ομοσπονδιακές εκλογές του Μαΐου, απήγγειλε τη διαβεβαίωση σωστά. Εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλια.

Οι ηγέτες των αβοριγίνων, των αυτοχθόνων της Αυστραλίας, δουλεύουν σκληρά επί γενεές για να εξασφαλίσουν την αναγνώριση των αδικιών που υπέστησαν οι λαοί τους από την έναρξη της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας το 1700.

Ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζε επιδιώκει να επιφέρει αλλαγές στο Σύνταγμα προκειμένου να αναγνωριστούν οι μειονότητες των αυτοχθόνων και οι κυβερνήσεις να είναι υποχρεωμένες να διαβουλεύονται με τους αβορίγινες για αποφάσεις που επηρεάζουν τις ζωές τους.

Προχθές, Σάββατο, αποκάλυψε τη διατύπωση ενός προσχεδίου ερωτήματος για ένα δημοψήφισμα στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.