ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Δύο ώρες κράτησε η συνάντηση Α.Μπλίνκεν – Χ.Φιντάν στην Τουρκία – «Περιμένουμε την ολοκλήρωση της αγοράς των F-16»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας

Δύο ώρες κράτησε η συνάντηση Α.Μπλίνκεν – Χ.Φιντάν στην Τουρκία – «Περιμένουμε την ολοκλήρωση της αγοράς των F-16»

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν, συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Προηγήθηκε συνάντησή του περίπου δύο ωρών με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη συνάντησή του με τον Άντονι Μπλίνκεν, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Τουρκία αναμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας αγοράς των F-16 από τις ΗΠΑ και ότι η τελική απόφαση σχετικά με τη διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εναπόκειται στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Χακάν Φιντάν επισήμανε επίσης, ότι η αυξανόμενη επιθετικότητα του Ισραήλ αποτελεί απειλή για ολόκληρη την περιοχή και τόνισε ότι πρέπει να κηρυχθεί άμεση κατάπαυση του πυρός για να παρασχεθεί απρόσκοπτα ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και ζήτησε την άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων για λύση δύο κρατών.

Ο Τούρκος υπουργός φέρεται να τόνισε επίσης ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί να υπάρξουν εντάσεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και ότι η Τουρκία προσπαθεί να διασφαλίσει την ασφαλή μεταφορά των τροφίμων που παράγονται στη Ρωσία και την Ουκρανία στις παγκόσμιες αγορές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας και άλλα περιφερειακά ζητήματα, όπως η κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ.

Στη συνάντηση του Άντονι Μπλίνκεν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρόντες ήταν επίσης ο αρχηγός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Ιμπραχίμ Καλίν και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία, Τζέρι Φλέικ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά τις επαφές του στην Κωνσταντινούπολη ο Αμερικανός υπουργός αναχώρησε για την Κρήτη, για τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.