ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ε.Μακρόν: «Ο Β.Πούτιν ξύπνησε το “εγκεφαλικά νεκρό” ΝΑΤΟ με το “χειρότερο ηλεκτροσόκ”»

«Τον Δεκέμβριο του 2019 είχα πει σκληρά λόγια για τη Συμμαχία», είπε ο Γάλλος πρόεδρος

Ε.Μακρόν: «Ο Β.Πούτιν ξύπνησε το “εγκεφαλικά νεκρό” ΝΑΤΟ με το “χειρότερο ηλεκτροσόκ”»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμάνουελ Μακρόν υποστήριξε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία οδήγησε στο να ξυπνήσει το «εγκεφαλικά νεκρό», όπως το είχε χαρακτηρίσει πριν τέσσερα χρόνια, ΝΑΤΟ.

«Τον Δεκέμβριο του 2019, είχα πει σκληρά λόγια για το ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας τότε τις διαιρέσεις που υπήρχαν στην καρδιά του μεταξύ της Τουρκίας και πολλών άλλων δυνάμεων και είχα μιλήσει για εγκεφαλικό θάνατο», είπε ο Μακρόν σε ομιλία του στη σύνοδο κορυφής GLOBSEC στην Μπρατισλάβα την Τετάρτη. «Θα μπορούσα να πω σήμερα ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν το ξύπνησε με τα χειρότερα ηλεκτροσόκ».

Ο Μακρόν είχε εξοργίσει τότε ορισμένους συμμάχους, ειδικά στην ανατολική Ευρώπη, με την κριτική του στο ΝΑΤΟ καθώς πίεζε ώστε η Ευρώπη να αναπτύξει τις δικές της αμυντικές δυνατότητες και μια πιο ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Τότε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πίεζε τις χώρες μέλη να αυξήσουν τις στρατιωτικές δαπάνες και χαρακτήρισε τα σχόλια ως «πολύ άσχημα».

Ο Γάλλος ηγέτης δήλωσε την Τετάρτη ότι θέλει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συζητήσουν για βαθύτερη συνεργασία για να αποκτήσουν τις δικές τους δυνατότητες χτυπήματος και να εγγυηθούν τη δική τους ασφάλεια. Κάλεσε τους Ευρωπαίους υπουργούς Άμυνας να συζητήσουν το θέμα κατά τη διάρκεια διάσκεψης στο Παρίσι στις 19 Ιουνίου. Προέτρεψε επίσης τις χώρες του μπλοκ να αγοράσουν αμυντικό εξοπλισμό ευρωπαϊκής κατασκευής.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι «σήμερα πρέπει να βοηθήσουμε την Ουκρανία με κάθε μέσο να πραγματοποιήσει μια αποτελεσματική αντεπίθεση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο φόρουμ Globsec της Μπρατισλάβα,που θεωρείται το ανατολικοευρωπαϊκό Νταβός, μετέχουν επίσης αρκετοί ηγέτες της Ανατολικής Ευρώπης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.