ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Φλόριντα: Ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών Κ.Ζίγκλερ κατηγορείται ότι έκανε «τρίο» χωρίς τη συναίνεση του γ’ προσώπου

Το «ροζ» σκάνδαλο έχει προκαλέσει σεισμό στην πολιτική σκηνή της Φλόριντα

Φλόριντα: Ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών Κ.Ζίγκλερ κατηγορείται ότι έκανε «τρίο» χωρίς τη συναίνεση του γ’ προσώπου

Το «φως» της δημοσιότητας βλέπει μια σοκαριστική καταγγελία μίας γυναίκας που υποστηρίζει ότι έκανε «τρίο» με τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στη Φλόριντα Κρίστιαν Ζίγκλερ και την σύζυγό του, χωρίς τη θέληση της.

Το αστυνομικό τμήμα της κομητείας Σαρασότα στη πολιτεία καταγωγής του Τραμπ έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαλευκάνει την υπόθεση.

Η κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος του Ζίγκλερ, που θεωρείται σημαίνων στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, προκαλεί πολιτικό σεισμό στη Φλόριντα των ΗΠΑ, την ώρα που η χώρα στροβιλίζεται στη δίνη των εκλογών του επόμενου έτους.

Κατήγγειλε ότι βιάστηκε

Το αμερικανικό δίκτυο «USA TODAY» αναφέρει ότι οι αρχές της Φλόριντα ζήτησαν έγγραφα από το Αστυνομικό Τμήμα της Σαρασότα , το οποίο, επικαλείται την έκθεση ενός ντετέκτιβ, σύμφωνα με την οποία το μία γυναίκα – το τρίτο άτομο- υποστήριξε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά στο σπίτι της, τον περασμένο Οκτώβριο.

Μόνο πέντε λέξεις δεν είναι «μαυρισμένες» στην καταγγελία της γυναίκας: «Δήλωσε… βιάστηκε… δήλωσε ότι… βιάστηκε».

Για πολιτικές σκοπιμότητες μιλά ο δικηγόρος του Ζίγκλερ

Ο δικηγόρος του Κρίστιαν Ζίγκλερ, Ντέρεκ Μπιρντ, υποστήριξε πως είναι βέβαιος ότι ο πελάτης του «θα αθωωθεί επισημαίνοντας ότι είναι απόλυτα συνεργάσιμος με το αστυνομικό τμήμα της Σαρασότα».

«Δυστυχώς, τα δημόσια πρόσωπα κατηγορούνται συχνά για πράξεις που δεν διέπραξαν είτε για πολιτικούς σκοπούς είτε για οικονομικό όφελος», τόνισε ο Μπιρντ προσθέτοντας ότι: «Θα προειδοποιούσα όποιον βιαστεί να κρίνει τον Ζίγκλερ μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Από σεβασμό για την έρευνα, αυτό είναι το μόνο που μπορεί να πει ο πελάτης μου ή εγώ αυτή τη στιγμή.”

Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές που παρακολουθούν από κοντά την έρευνα, η κυβερνητική ομάδα εποπτείας υποστηρίζει ότι η αστυνομία έχει ήδη κατασχέσει το κινητό τηλέφωνο του Ζίγκλερ και «οι ανακριτές συνεχίζουν να διεξάγουν ιατροδικαστική εξέταση της ηλεκτρονικής συσκευής».

Ο Ζίγκλερ και η σύζυγός του, Μπρίτζετ, μέλος του σχολικού συμβουλίου της κομητείας Σαρασότα και ιδρύτρια του «Moms for Liberty», θεωρούνται ένα από τα εξέχοντα πολιτικά ζευγάρια στη Φλόριντα. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει τρεις κόρες.

Πολιτικός «σεισμός» στη Φλόριντα

Πηγές υπό καθεστώς ανωνυμίας δήλωσαν ότι η γυναίκα που κατηγορεί τον Ζίγκλερ για βιασμό , είχε συμμετάσχει στο παρελθόν σε «τρίο» με το ζεύγος αλλά με τη βούλησή της, πριν το ατυχές περιστατικό». Η ίδια εξηγεί επίσης ότι το ατυχές περιστατικό συνέβη όταν ο Ζίγκλερ και η σύζυγός του ήταν στο σπίτι της στη Σανασότα.

Το ροζ σκάνδαλο έχει προκαλέσει σεισμό στην πολιτική σκηνή της Φλόριντα με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να προσπαθεί να υποβαθμίσει την σπουδαιότητα του.

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις προεδρικές εκλογές του 2024 με τη Φλόριντα να αποτελεί πολιτεία- κλειδί. Εκτός από τόπος καταγωγής του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ – που θεωρείται το μεγάλο φαβορί για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών- είναι και του κυβερνήτη της πολιτείας, Ντε Σάντις.

Σοκαρισμένοι δηλώνουν οι Ρεπουμπλικανοί

Οι Ρεπουμπλικανοί της κομητείας Σαρασότα , όπου οι Ζίγκλερ δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια, εξέδωσαν ανακοίνωση λέγοντας ότι το κόμμα είναι «σοκαρισμένο και απογοητευμένο» από τα αμερικανικά δημοσιεύματα.

«Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα λαμβάνει πολύ σοβαρά όλους αυτούς τους ισχυρισμούς για πιθανή εγκληματική συμπεριφορά του Κρίστιαν Ζίγκλερ και θα συνεργαστεί πλήρως με τους ανακριτές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συντηρητικό κόμμα.

Η θέση του Ζίγκλερ στο κόμμα έχει βαρύνουσα σημασία καθώς οι δύο κορυφαίες προσωπικότητες του Ρεπουμπλικανικού κόμματος – Ντόναλντ Τραμπ και ΝτεΣάντις – σηκώνουν τα μανίκια ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου διεκδικώντας τον προεδρικό θώκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ένα σεξουαλικό σκάνδαλο με ένα από τα ηγετικά στελέχη του κόμματος θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή και να αμαυρώσει την εικόνα του κόμματος σε μια εποχή που οι Ρεπουμπλικανοί προωθούν συντηρητικές πολιτικές με επίκεντρο την ηθική».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.