Γαλλία: Οι οικολόγοι στοχοποιούν τον Ε.Μακρόν επειδή έκανε βόλτα με «ενεργοβόρο τζετ σκι»

Τι αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ

Γαλλία: Οι οικολόγοι στοχοποιούν τον Ε.Μακρόν επειδή έκανε βόλτα με «ενεργοβόρο τζετ σκι»

Την αγανάκτηση των Γάλλων οικολόγων προκάλεσε η δημοσίευση φωτογραφιών που τράβηξε παπαράτσι και δείχνουν τον Εμανουέλ Μακρόν να χρησιμοποιεί ένα ενεργοβόρο τζετ σκι για μια βόλτα στη θαλάσσια περιοχή του προεδρικού θερέτρου Μπεργκανσόν.

Oι επικριτές του προσάπτουν στο Γάλλο πρόεδρο ότι σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει καύσωνα και ξηρασία, ο Μακρόν δεν έλαβε υπόψη του την κλιματική έκτακτη ανάγκη χρησιμοποιώντας ένα τζετ σκι, που καίει βενζίνη κι έτσι απορρίπτει τις εκπομπές καυσίμων του απευθείας στη θάλασσα, συμβάλλοντας στη ρύπανση της. Γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Μπριζίτ Μακρόν προτίμησε ένα ηλεκτρικό υποβρύχιο σκούτερ.

Η βουλευτής των Πρασίνων στο Παρίσι, Σαντρίν Ρουό κατήγγειλε μάλιστα τον Μακρόν ότι «δεν αντιλαμβάνεται την υπερθέρμανση του πλανήτη. Στις μέρες μας είναι εγκληματικό να μην το αντιλαμβανόμαστε», σχολίασε στο Twitter.

Aπό την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος “Europe Ecologie les Verts” Ζυλιέν Μπαγιού χαρακτήρισε προσπάθεια εκτροπής του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης τη δημοσιοποίηση μιας άλλης πρόσφατης φωτογραφίας, που δείχνει τον Μακρόν να κάνει κανό – με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα- , ώστε να δείξει ένα περιβαλλοντικά ευαίσθητο πρόσωπο και «να ξεχαστεί η αδράνεια» της κυβέρνησης για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πέρασε από το τζετ σκι στο κανό για να μας πείσει ότι προσπαθεί. Είναι αφοπλιστικά θλιβερό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.