ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Γερμανία: To δεξιό AfD καταγράφει ιστορικά ψηλό ποσοστό φτάνοντας το 19,5%

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της BILD

Γερμανία: To δεξιό AfD καταγράφει ιστορικά ψηλό ποσοστό φτάνοντας το 19,5%

Το δεξιό AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) καταγράφει το ιστορικά υψηλότερο ποσοστό που έχει πάρει σε δημοσκόπηση, φτάνοντας το 19,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της BILD, το AfD κερδίζει μισή μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση και φθάνει στο 19,5%, στο υψηλότερο ποσοστό δηλαδή που έχει μετρηθεί έως τώρα από το Ινστιτούτο.

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) προηγείται με 27% (+0,5), ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 20% (+1) και το AfD βρίσκεται στην τρίτη θέση. Οι Πράσινοι έχασαν μισή μονάδα και περιορίζονται στο 13%, όπως και το Die Linke, που πέφτει κάτω από το εκλογικό όριο, με 4,5%. Οι Φιλελεύθεροι (FDP), με απώλεια μίας μονάδας, πέφτουν στο 8%.

Με αυτά τα ποσοστά, τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού συγκεντρώνουν 41% και χάνουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.