ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ιαπωνία- Εκλογές: Τα Exit Polls δείχνουν ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός διατηρεί την πλειοψηφία στην άνω βουλή

Διατηρεί την πλειοψηφία στην άνω βουλή το κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα

Ιαπωνία- Εκλογές: Τα Exit Polls δείχνουν ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός διατηρεί την πλειοψηφία στην άνω βουλή

Το κυβερνών Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα του Ιάπωνα πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα αναμένεται ότι θα διατηρήσει την πλειοψηφία στην άνω βουλή με τον ελάσσονα εταίρο του στον κυβερνητικό συνασπισμό, έπειτα από τις κυριακάτικες (10/07) εκλογές, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο NHK.

Το πολυαναμενόμενο αποτέλεσμα έρχεται δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του προβεβλημένου μέλους του κόμματος και πολιτικού που κινούσε τα νήματα, πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα και το κόμμα Komeito αναμένεται να κερδίσουν από 69 ως 83 έδρες από τις 125 που θα ανανεωθούν, σύμφωνα με τα exit polls του NHK. Η Γερουσία έχει συνολικά 248 έδρες οι μισές από τις οποίες ανανεώνονται κάθε τρία χρόνια.

Καθώς δεν έχει παρουσιάσει μια ελκυστική εναλλακτική το κεντροαριστερό Συνταγματικό Δημοκρατικό Κόμμα κινδυνεύει να χάσει κάποιες από τις 45 έδρες που κατέχει αλλά και τη θέση του ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε μια χώρα που δέχεται συχνά επικρίσεις για την έλλειψη γυναικών στην πολιτική, τους θεσμούς και τις επιχειρήσεις, ποσοστό ρεκόρ 33% των 545 υποψηφίων είναι γυναίκες.

Μια μεγάλη νίκη στις εκλογές αυτές θα εδραιώσει την εξουσία του Κισίντα τρία χρόνια πριν τις επόμενες εκλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται τη Δευτέρα (11/07).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.