ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Τ.Σάντος δηλώνει αθώος σε κατηγορίες για απάτη

Κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Τ.Σάντος δηλώνει αθώος σε κατηγορίες για απάτη

Ο Τζορτζ Σάντος, ο Ρεπουμπλικάνος του οποίου τη νίκη στη Νέα Υόρκη ακολούθησαν σύντομα οι αποκαλύψεις ότι είχε παραποιήσει το βιογραφικό του στην προεκλογική του εκστρατεία, κατηγορήθηκε από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς σε ένα εκτεταμένο κατηγορητήριο που τον κατηγορεί για απάτη, ξέπλυμα χρήματος, κλοπή δημόσιων πόρων και ψέματα σε ομοσπονδιακά έντυπα δημοσιοποίησης.

Ο κ. Σάντος δήλωσε αθώος σε όλες τις κατηγορίες σε ακρόαση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λονγκ Άιλαντ το απόγευμα της Τετάρτης. Θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 500.000 δολαρίων που εξασφαλίστηκε από τρία άτομα, τα στοιχεία των οποίων δεν είναι δημόσια.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς λένε ότι ο κ. Σάντος εμπλέκεται σε τρία διαφορετικά συστήματα.

Το μεγαλύτερο μέρος του κατηγορητηρίου επικεντρώνεται στους ισχυρισμούς ότι ο κ. Σάντος κατεύθυνε έναν ανώνυμο πολιτικό σύμβουλο να ζητήσει εισφορές σε μια εταιρεία που ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ήταν πολιτικό ταμείο. Οι εισαγγελείς λένε ότι ο κ. Σάντος χρησιμοποίησε τα χρήματα για προσωπικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς ρούχων επώνυμων σχεδιαστών και πληρωμών με πιστωτικές κάρτες.

Το κατηγορητήριο κατηγορεί επίσης τον κ. Σάντος ότι διεκδίκησε με δόλιο τρόπο επιδόματα ανεργίας που διατέθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι εισαγγελείς λένε ότι ο κ. Σάντος έλαβε περισσότερα από 24.000 δολάρια σε επιδόματα ανεργίας, ενώ λάμβανε μισθό 120.000 δολαρίων ετησίως από μια επενδυτική εταιρεία με έδρα τη Φλόριντα.

Και οι εισαγγελείς λένε ότι ο κ. Σάντος έκανε εν γνώσει του ψευδείς δηλώσεις σε έντυπα οικονομικής πληροφόρησης κατά τη διάρκεια και των δύο εκστρατειών του για το Κογκρέσο, το 2020 και το 2022, για να παραπλανήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το κοινό σχετικά με τα οικονομικά του. Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται επίσης ότι ο κ. Σάντος διόγκωσε ψευδώς τον μισθό του κατά τη διάρκεια και των δύο εκστρατειών, παρέλειψε να αποκαλύψει ορισμένα εισοδήματα και είπε ψέματα σχετικά με τα υπόλοιπα στους λογαριασμούς τρεχούμενων λογαριασμών και ταμιευτηρίου του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.