Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Κωνσταντινούπολη: Σε 40 λεπτά ολοκληρώθηκε ο νέος γύρος συνομιλιών ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία (upd)

Συμφώνησαν σε νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων

Κωνσταντινούπολη: Σε 40 λεπτά ολοκληρώθηκε ο νέος γύρος συνομιλιών ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία (upd)

(Aνανέωση από αρχικό κείμενο 21:22) Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS που επικαλείται καλά πληροφορημένη πηγή, οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν σε ανταλλαγή αιχμαλώτων – στρατιωτικών και αμάχων μετά από συνομιλίες που διήρκησαν 40 λεπτά.

Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας ήταν ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, στενός συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ της ουκρανικής αντιπροσωπείας ηγείτο ο Ρουστέμ Ουμέροφ, επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας αποκάλυψε ότι το Κίεβο πρότεινε τη διεξαγωγή συνάντησης σε επίπεδο ηγετών μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων, Β.Μεντίνσκι και Ρ.Ουμέροφ είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση υπό τη μεσολάβηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Το στίγμα έσπευσε να δώσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο οποίος δίνει το «παρών» μαζί με τον αρχηγό της ΜΙΤ, Ιμπραήλ Καλίν. «Στόχος μας είναι να τερματίσουμε τον πόλεμο. Ο απώτερος στόχος των διαπραγματεύσεων είναι η κατάπαυση του πυρός», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.